Techniek: Tips & Tricks: Ei splitsen met fles

Een eitje splitsen is niet voor iedereen even gemakkelijk. Voor mensen die het niet voor elkaar om een ei in de schaal te splitsen is deze techniek misschien wel een oplossing. Een ei splitsen met fles. Vandaag laat ik in een korte extra video zien hoe het werkt en waar je op moet letten.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

De benodigdheden.
✧ Een schone plastic fles (Die gemakkelijk in te knippen is.)
✧ Een schaaltje (Met platte boven.)
✧ Een kommetje (Voor eidooier.)

Bij het splitsen van meerdere eitjes.
✧ Een apart kommetje (Voor de gescheiden eiwitten.)

Ei splitsen met fles.
Je begint met het ei op de rand van de schaal te tikken en boven de schaal met platte bodem open te breken. (De eidooier moet nu nog wel heel zijn, anders is het eiwit al verloren.)

Vervolgens ga je met de plastic fles (Die gemakkelijk in te knijpen is.) de eidooier uit het eiwit halen. Dit doe je door de fles licht in te knijpen en tegen de eidooier aan te houden. Door nu minder in de fles te knijpen wordt de eidooier de fles ingezogen.

Zo is de eidooier gesplitst van het eiwit. De eidooier doe je daarna in een ander kommetje, door weer licht in de fles te knijpen.

Tips:
✧ Knijp de fles niet te diep in. (Hierdoor is de kans groot dat de eidooier kapot           gaat met het opzuigen, omdat dit dan met een te grote kracht tegelijk gaat.)
✧ Mocht er toch een keer een eidooier kapot gaan. Spoel dan voor je verder             gaat het flesje eerst heel goed uit. (Resten van de eidooier kunnen er anders           voor zorgen dat je je eiwitten niet stijf geklopt krijgt.)
✧ Heb je meerdere gesplitste eitjes nodig. Doe dan het eiwit dat je splitst                 eerst in een apart kommetje voor je het volgende eitje gaat splitsen.                     (Anders zou al het eiwit nog onbruikbaar kunnen worden, als het splitsen van         je laatste eitje niet lukt.)
✧ Let er bij het bewaren van het flesje voor een volgende keer op dat het flesje       echt goed schoon is. Je wilt natuurlijk geen salmonella oplopen.

Hoe splits jij jouw eitjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.