Techniek: Tips & Tricks: Fluffy pompom ei

Zelf leuke Paasversiering maken. Zo kun je een gewone pompom om toveren in een fluffy pompom ei. En door verschillende kleuren te gebruiken kun je er ook nog vrolijk versierde Paaseitjes van maken.

Fluffy pompom ei

Om een fluffy pompom ei te maken, heb je net als bij gewone pompom’s een mal nodig. Hiervoor haalde ik uit een kartonnen doos 4 halve cirkels (Buiten diameter 4 cm en binnen diameter 2 cm.) en benen van 3 cm aan de open kant van de cirkel. Ook sneed ik nog 2 halve cirkels. Deze keer met een buiten diameter van 3 cm en een binnen diameter van 2 cm. Vervolgens plak je de smallere halve cirkels tegen de binnenkant van 2 grotere kartonnen.

Trick 1: Op deze manier ontstaat er extra ruimte tussen de mal, zodat je aan het einde gemakkelijker het garen door kunt knippen.

Daarna maak je een vouwlijn in de 4 halve cirkels op de plaats waar de benen van 3 cm aan de cirkels zitten.
Tip 1: Dit gaat het gemakkelijkst door hier met een liniaal het karton in de deuken.

Verder heb je aan het einde ook nog 4 wasknijpers nodig. Hiermee klem je de benen van 2 halve cirkels bij elkaar, om zo de 2 helften tegen elkaar te maken.

Vervolgens zoek je leuke kleuren garen uit. (Ik koos er voor om licht blauw en zalm roze te gaan gebruiken.)

Dan maak je 2 halve cirkels aan de benen met wasknijpers op elkaar. (Hierbij neem je een plat karton en een met de opgeplakte halve cirkels.) Zo heb je er dus 2. Vervolgens ga je bij 1 beginnen met de eerste kleur erom te wikkelen. Dit doe je alleen op het gedeelte van de halve cirkel.

Daarna kun je met kleuren gaan afwisselen. (Deze gaat stippen krijgen.) In dit geval wikkel ik op 3 plaatsen een aantal keren met de andere kleur.

Vervolgens wikkelde ik daar 2 lagen van de eerste kleur overheen.

Hierna wikkelde ik op 2 plekken weer de tweede kleur. Gevolgd door de eerste kleur. Daarna de tweede kleur op 3 plekken. Vervolgens weer de eerste kleur en dan de laatste keer de tweede kleur. Nu weer op 2 plekken. Uiteindelijk sluit je af met 2 randen van de eerste kleur en knip je het garen af.

Zo maak je ook een tweede helft. Daarna doe je deze 2 helften tegen elkaar. Hierbij buig je de benen van het karton naar buiten en klem je ze met de wasknijpers bij elkaar.

Vervolgens ga je tussen de 2 lagen karton het garen doorknippen.
Tip 2: Dit gaat het gemakkelijkste met een stofschaar.

Wanneer je een gedeelte open geknipt hebt, leg je hier alvast het garen tussen om de pompom mee bij elkaar te knopen. Dan ga je verder met de rest doorknippen. Let hierbij wel op dat de wasknijpers goed blijven zitten. Zodra je helemaal rond bent, doe je de losse draad garen goed tussen de 2 delen karton.

Vervolgens trek je het garen strak en kunnen de wasknijpers er vanaf. Daarna haal je ook de stukken karton er tussen uit. Om het garen goed strak te trekken en er een knoop in te leggen. En omdat de pompom al een beetje ovaal was knoopte ik het garen er ook nog in de andere richting om.

Zo heb je al globaal de vorm van een fluffy pompom ei. Maar om dit mooier te maken knip je de pompom hier en daar nog. Tot je het de vorm van een ei vind hebben.

Door vervolgens te gaan spelen met de kleuren en patronen die je er met het wikkelen in maakt. Kun je de fluffy pompom ei zo leuk vrolijk maken als je wilt.

Heb jij al eens fluffy pompoms gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.