Techniek: Tips & Tricks: Is handletteren wat voor mij?

Je komt het overal tegen handlettering, dus dat wilde ik ook uitproberen. Daar kocht ik een setje micron fineliners voor. Om te kijken of handletteren wat voor mij is. Hieronder kun je zien hoe ik mijn eerste creatie maakte.

Ik was heel benieuwd of handletteren wat voor mij is, want normaal als ik iets met tekst wil dan maak ik dat op de computer. Daarna printen ik het dan uit om vervolgens met een techniek de tekst over te brengen. Zelf als de tekst op donkere achtergrond overgebracht moet worden.

Maar nu dus aan de slag met handlettering. Hiervoor kocht ik bij bol.com een setje micron fineliners (€14,99 voor micron 01, 03, 05, 08, en graphic nummer 1 verder 1 potlood en een doezelaar. Ook zitten er nog 5 papiertjes bij om zentangle tiles te maken.)

Voor een handlettering moet je eerst bedenken wat je wilt handletteren. Ik kwam op het grappig idee om gewoon het woord “Handlettering” te gaan handletteren met tekenen van de betekenis er omheen. Hiervoor tekende ik eerst een hand, brief en ring. Daarna tekende ik daar de tekst in.

Uiteindelijk vond ik de hand nog niet helemaal goed, dus paste ik de houding van 2 vingers aan en tekende de letter “n” er opnieuw in.

Wanneer je de schets dan goed vindt ga je aan de slag met de micron fineliners. Als eerste deed ik de letters met de 08. Daarna de grote omlijning met graphic 1 en als laatste de kleinere lijnen in de brief en bij de ring met 03.

Vervolgens het geheel nog een beetje kleur geven. De ring goud en de diamant een zilver randje. Daarna nog met twin markers van de Action aan de slag. De letters in de hand met nummer 8 Rose Pink, de brief met nummer 45 Canaria Yellow en als laatste nummer 75 Dark Blue Light voor de diamant in de ring. (Nu hebben ze bij de Action weer nieuwe, sets van 12 stuks voor €3,99.)

Dat was letterlijk mijn eerste handlettering. En ik vindt hem zeker mooi gelukt. Ook al koste het best wel wat tijd, toch denk ik wel dat ik vaker ga handletteren. Door het oefenen zal het vast vanzelf beter en sneller gaan.

Wat vindt jij van mijn eerste creatie?
Ben jij ook met handletteren bezig?
Deel jouw creatie dan op facebook met @suzancreatiefdivers.nl
Ik ben namelijk ook benieuwt naar jullie creaties.

2 reacties:

  1. Dankje, ik vond het er bij andere ook zo leuk uit zien.
   Dus wilde ik het zelf ook eens proberen.
   Je moet er inderdaad wel even de tijd voor hebben.
   Zeker als je net gaat beginnen, maar ik zou het zeker eens proberen.
   Bijvoorbeeld een leuke verjaardagskaart maken of zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.