Techniek: Tips & Tricks: Kaart met kleur handletteren

Handletteren wordt vaak met zwarte tekst en versiering gedaan. Ik kreeg een leuk idee met een cupcake. Hier wilde ik er iets vrolijks van maken met kleurtjes. Daarom ga ik deze keer een kaart met kleur handletteren.

Kaart met kleur handletteren

Met kleur handletteren.
Voor deze kaart wilde ik gaan handletteren met gekleurde fineliners. Zo kon ik meteen de fineliners van de Hema uitproberen in combinatie met de Micron pennen.

Inspiratie van cupcake.
Het idee voor deze kaart ontstond door de origami cupcake met vakje die ik vouwde. (Hier komt woensdag een video van online.) In het vakje van de cupcake kun je dan nog een briefje of leuk kleinigheidje doen.

Een quote zoeken.
Vervolgens ging ik op internet opzoek naar een leuke quote met cupcakes. Toen kwam ik bij de quote: “Cupcakes are muffins that believed in miracles.” uit. In Word ging ik met deze quote aan de slag. Ik maakte een vak zo groot als de kaart werd en plakte hier een willekeurige cupcake in voor het idee. Daar ging ik de tekst verdelen en kwam ik bij de onderstaande indeling uit.

Het kaartkarton vouwen.
Daarna zocht ik een leuk kleurtje kaartkarton uit. Dat werd deze roze met linnen structuur van de Action. (Deze liet ik ook in een shoplog zien.) Op het kaartkarton tekende ik het midden af om er een dubbel gevouwen kaart van te maken. Vervolgens ging ik met een spits, maar niet scherp voorwerp (Een kiwi lepel.) over het midden heen. Hierdoor heb je de vouw al voorgedrukt, waardoor je het kaartkarton aan het eind gemakkelijker recht dubbel kunt vouwen.

Handletteren of toch niet!
Toen had ik dus de basis: het kaarkarton, een cupcake met vakje en een quote. Deze quote tekende ik met behulp van een doordruktechniek op het kaartkarton. Nou kun je denken is dit dan wel handletteren? Ik vind van wel, ik deed het creatieve proces alleen in Word. Zo deelde ik de quote op is stukken. Verder gaf ik de stukken allemaal een ander lettertype. En ik bedacht dat het bij het woord in wel leuk is om met een pijl naar het vakje in de cupcake te wijzen.

Op dezelfde manier tekende ik ook de tekst op de cupcake.

Kleuren kiezen.
Toen was de quote klaar en kon ik deze met kleur handletteren. Daarvoor zocht ik 5 kleuren uit. (Geel, oranje, roze, paars en lichtblauw.)

Kleur wisselen.
Als eerste maakte ik de letters van cupcake half om half geel en oranje. Dit wisselde ik per kleur af. De rest van de tekst op het kaartkarton maakte ik blauw.

Rondom kleur.
Bij de cupcake maakte ik de pijl roze in plaats van de letters. Op deze manier valt de tekst ook heel goed op. Verder maakte ik het woord “miracles” nog paars.

Micron lijnen.
Daarna omlijnde ik de tekst nog met een Micron 01 pen. Alleen bij het woord miracles vond ik een lijntje niet nodig.

Vervolgens plak je de cupcake met dubbelzijdige tape op het kaartkarton en vouw je de kaart dubbel. Dan is de kaart klaar. Zo kun je dus ook met kleur handletteren.

Extra: Paperclips vormen.
Tegenwoordig zie je steeds meer leuk gevormde paperclips. Van gewone paperclips kun je zelf trouwens ook leuk gevormde paperclips maken. Ik laat je met deze gekleurde paperclips zien hoe je een hartje en een aanwijsdruppel kunt maken.

Eerst het hartje.
Om zelf paperclips te vormen is het handig om een tangetje te hebben. Voor het hartje buig je eerst de grote en kleine helft uit elkaar. Daarna buig je de kleine helft open en maak je er een mooie boog van. Ook de grote helft buig je open. Deze rol je vervolgens op, waardoor er een hart ontstaat. Dan buig je de bovenkant van het hart een beetje naar achteren, zodat je het als paperclip aan papier kunt schuiven. Zo kun je zelf van een gewone paperclip een leuk hartje maken.

Aanwijsdruppel.
Om de aanwijsdruppel te maken buig je het uiteinde aan de buitenkant open. Vervolgens maak je van de boog een spitserre hoek. Daarna buig je de zijkant vanaf de hoogte van het andere uiteinde rond. Hierna buig je het uiteinde in het midden open. Vervolgens maak je een hoek ongeveer halverwege het rechte stuk. Daarna buig je de boog boven verder rond. Uiteindelijk buig je het uiteinde aan de buitenkant dan gelijk met de ronde boog. En als laatste buig je het driehoekje in het midden nog een beetje naar achteren, zodat je paper tussen de paperclip kunt doen. Deze aanwijsdruppels zijn bijvoorbeeld handig bij to do lijstjes.

Nog een kleinigheid erbij.
Doordat de cupcake een vakje heeft kun je hier nog een briefje, cadeaubon of kleinigheidje in doen. En ook deze leuk gevormde paperclips, die je dus gewoon zelf kunt maken.

Doe jij wel eens een kleinigheid bij een kaartje?
Laat anders in een reactie achter wat voor kleinigheidjes jij bij een kaartje doet of zou doen.

2 reacties:

    1. Dankje, dit kaartje komt in beide pakketjes van mijn 1 jarig bestaan winactie. Gevuld met gekochte, maar ook gemaakte paperclips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.