Techniek: Tips & Tricks: Kerst ornament

Kerstversiering hoeft niet duur of moeilijk te maken zijn. Tip: Van wc rolletjes, lijm, glitter en een lintje kun je bijvoorbeeld al dit mooie kerst ornament maken.

Benodigdheden:
✧ 3 tot 5 wc rolletjes (Ligt er aan of je 1,5 of 2 cm strookjes maakt.)
✧ Lijm
✧ Glitter
✧ Lint
Hulpmiddel bij het drogen van de lijm:
✧ Mini wasknijpers

Als eerst vouw je de wc rolletjes dubbel en teken je er stroken op af. Je heb in totaal 18 stroken nodig. Ik koos voor stroken van 2 cm breed. Zo heb je 5 wc rollen nodig, maar als je de stroken 1,5 cm maakt heb je met 3 wc rollen al genoeg.
Tip 1: Om de stroken mooi recht te maken teken je de lijnen er met een
geo-driehoek op.
Vervolgens knip je de stroken uit. Let wel op als er een smallere strook overblijft dat je deze aan de kant doet, die kun je niet gebruiken.

Dan plak je 6 van de stroken met een punt aan elkaar vast.
Tip 2: Om er voor te zorgen dat de stroken mooi strak tegen elkaar blijven zitten terwijl de lijm droogt, gebruikte ik tijdens het drogen mini wasknijpertjes.

De andere 12 stroken leg je per 2 tussen de 6 die je aan elkaar hebt gelijmd. Deze vouw je vervolgens allemaal dubbel. Daarna doe je lijm op de vouw in het midden en plak je deze tussen 2 stroken van het midden. Dit zet je weer vast met mini wasknijpertjes. Op de zelfde manier plak je de 2de dubbel gevouwen strook in de vorige. Dit kun je uiteindelijk met 1 mini wasknijpertje vast zetten. Zo plak je ook de andere dubbel gevouwen stroken er allemaal tussen.

Wanneer de lijm droog is haal je de wasknijpertjes er weer af. Nu kun je aan de slag met glitter. Hiervoor doe je eerst lijm op de randen van de stroken.
Tip 3: Dan leg je het kerst ornament op een A4 papier, zo kun je de glitter aan het eind gemakkelijk opruimen.
vervolgens strooi je glitter over de lijm heen. Daarna houd je het kerst ornament ondersteboven, zodat het te veel aan glitter ook op het A4 papier komt.

De glitter op het A4 papier doe je natuurlijk niet weg, maar weer terug in het potje.
Trick 1: Doordat je de glitter er net over een A4 papier erop strooide, kun je nu van het papier een trechter vormen en zo de glitter gemakkelijk in het potje terug doen.

Alleen wil je het kerst ornament ook kunnen ophangen. Hiervoor haal je een lint door een van de lange stroken en leg je er boven aan een knoop of strikje in.

Zo kun je dus met weinig middelen ook echt leuke kerstversiering maken. Eerder maakte we zo met wc rolletjes al een leuke kerstboom. Deze heeft nu dus een piek gekregen.

Maak jij zelf kerstversiering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.