Techniek: Tips & Tricks: Kerstkaart met glitter en starsteentjes

Vandaag laat ik zien hoe je zonder lijm een kerstkaart met glitter en starsteentjes kunt maken. Benieuwd hoe de glitter dan blijft zitten? Dat leg ik je uit aan de hand van deze kerstkaart. Hiervoor ging ik aan de slag met een rood en wit candy cane thema.

kerstkaart met glitter en starsteentjes

Om zonder lijm een kerstkaart met glitter en starsteentjes te maken heb je natuurlijk wel iets anders nodig dat plakt. (Vorig jaar liet ik al zien hoe ik met verf en glitter een kerstkaart stempelde.) Deze keer is de techniek/trick 1: Dubbelzijdige tape. Hiervoor printte ik alle gedeeltes waar ik glitter op wilde hebben uit, zodat ik deze gedeeltes van dubbelzijdige tape kan maken. Om dit te kunnen doen heb je ook nog bakpapier nodig. Tip 1: Op het bakpapier blijft de dubbelzijdige tape wel plakken, maar hier kun je het ook weer vanaf halen. Dus het bakpapier leg je over het geprinte papier, hier plak je daarna de dubbelzijdige tape overheen. Er komt ook een kerstbal met een randje glitter op de kaart. Deze kerstbal leg je met de voorkant op het bakpapier, zo kun je de rand en de kerstbal tegelijk voorzien van dubbelzijdige tape.

Vervolgens knip je de vormen uit. Tip 2: Zorg dat het bakpapier op het papier vast geplakt zit, dan kun je de vormen gemakkelijker uitknippen.

Voor het uitknippen van de letters moet het papier en bakpapier heel goed op elkaar blijven zitten. Tip 3: Hiervoor plak je de dubbelzijdige tape resten van de andere figuren tussen deze lagen.

Zo knip je alle onderdelen uit die op de kaart moeten gaan plakken.

Dan begin je met deze onderdelen op de kaart plakken. Als eerste plak je de kerstbal achtergrond in het midden. Hiervoor haal je de beschermlaagjes van de dubbelzijdige tape af. Daarna kun je ook het bakpapier aan de voorkant eraf halen.

Voordat je de glitter aanbrengt, kun je ook starsteentjes op de rand dubbelzijdige tape rondom de kerstbal plakken. Hiervoor koos ik kleine rode starsteentjes uit, die ik met kleine tussenruimtes rondom plakte.

Daarna kan de witte glitter over de rand dubbelzijdige tape waar al starsteentjes op zitten. Tip 4: Leg een vel papier onder de kaart voordat je met de glitter aan de slag gaat. Op deze manier kun je ruim glitter gebruiken.

Trick 2: De overtollige glitter schud je vervolgens op het papier. Hier maak je dan een trechter van en zo laat je de glitter weer terug in het potje kan glijden. Op deze manier hoef je geen glitter te verspillen.

Vervolgens kan de kersttekst op de kaart gelegd worden. Tip 5: Zo weet je hoeveel ruimte je hiervoor hebt. Daarna haal je het bakpapier aan de achterkant er vanaf en plak je de letters op de kaart.

Dan is het tijd om ook de letters te versieren met starsteentjes en glitter. Eerst haal je de beschermlaagjes van de letters af waar je rode glitter op gaat doen. Trick 3: Door lichte starsteentjes te plakken op de plaatsen waar de letters open zijn worden de letters nog duidelijker. Daarna doe je dan de rode glitter over de letters. Vervolgens doe je hetzelfde maar dan met de kleuren andersom bij de overige letters. Natuurlijk blijf je telkens trick 2 gebruiken om geen glitter te verspillen en te voorkomen dat deze overal komt te liggen.

Toen de letters er allemaal op zaten ging ik verder met de candy canes. Met een nail art duo stylist ging ik over de lijnen van de candy canes aan de kan met bakpapier. vervolgens maakte ik deze er met een potlood nog duidelijker op.

Daarna legde ik ze goed op de kaart en tekende lijnen op de plaatsen waar de candy canes elkaar kruisen. Bij de candy cane die bovenop komt tekende ik deze lijnen ook aan de achterkant. Vervolgens snij je deze lijnen heel licht, zodat alleen de beschermlaag of het bakpapier door gaat. Dan plak je de candy canes op elkaar.

Vervolgens snij je ook hele lichte de andere lijnen op de candy canes in. Daarna haal je de beschermlagen aan de achterkant er vanaf en plak je de candy canes op de kaart.

Wanneer de candy canes erop geplakt zitten, haal je de beschermlaagjes van de gedeeltes af die je rood wilt hebben. Vervolgens ga je aan de slag met de glitter, natuurlijk heb je weer een vel papier onder de kaart liggen. Daar schud je de overtollige glitter op, om terug in het potje te doen. (Trick 2.) Dan haal je de andere beschermlaagjes er vanaf en doe je daar de witte glitter op.

Vervolgens vond ik dat de kerstbal nog wat extra’s kon gebruiken, namelijk nog een kerstbal. Deze rode kerstbal tag versierde ik met starsteentjes. Tip 6: Met de restjes dubbelzijdige tape die overgebleven zijn van de vormen uitknippen, plak je deze starsteentjes vast.

En als laatste plakte ik de kerstbal tag nog met rood, witte washi tape op de kerstbal op de kaart. Dan is de rood en witte candy cane kerstkaart met glitter en starsteentjes klaar.

Zou jij deze techniek “het gebruiken van dubbelzijdige tape als lijm” aan de slag gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.