Techniek: Tips & Tricks: Krasstickers maken

Iedereen kent ze wel kraskaarten en hoe leuk het is om ze open te krassen. Dus hoe leuk is het als je zelf heel eenvoudig krasstickers kunt maken. Lees en kijk snel verder dan leg ik het je uit. Dan kun je zelf leuke kraskaarten maken. Bijvoorbeeld voor een belangrijke persoonlijke vraag of mededeling. En wat dacht je van 3 cadeau opties voor de jarige die er dan 1 mag open krassen.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Om zelf krasstickers te maken heb je niet veel nodig. Aan de volgende 3 dingen heb je namelijk al genoeg:
✧ Brede transparante plakband
✧ Leeg stickervel of bakpapier
✧ Acrylic verf (in de kleur die jij wil)

Een krassticker maken.
Als eerste zorg je ervoor dat je een stuk stickervel of bakpapier hebt dat groter is dan dat je krassticker gaat worden. Daarna plak je daar dan de brede transparante plakband op. Trick 1: Wil je nooit meer problemen hebben met het begin van de plakband te vinden. Plak dan voor je de rol plakband aan de kant legt een klein randje dubbel. Op die manier vindt je het begin heel gemakkelijk terug. Vervolgens verf je de plakband met acrylic verf in de kleur die jij wil. Tip 1: Wanneer je na het aanbrengen van de verf het stickervel of bakpapier even naar het licht houdt, dan kun je zien of de verf er overal mooi dekkend op zit. En wanneer er dan overal een ruime maar gelijkmatige laag verf zit laat je deze drogen. Daarna is de krassticker eigenlijk al klaar.

Krassticker opplakken.
Dan hoef je alleen de krassticker nog op maat te knippen. Hiervoor teken je op de achterkant van het stickervel of bakpapier de vorm er op. Tip 2: Doe dit wel met een permanente stift, een gewone stift zal namelijk niet goed genoeg blijven zitten. Let er wel op dat je op de achterkant tekent en de vorm er dus in het spiegelbeeld op tekent. Wanneer je dat vervolgens uitgeknipt hebt kun de krassticker over de tekst heen te plakken. Daarvoor haal je het stickervel of het bakpapier van de plakband af. Tip 3: Zorg er wel voor dat je een randje om de krassticker hebt zitten. Anders valt de vorm weg wanneer de krassticker helemaal open gekrast word. Tenminste als je de vorm van de krassticker wil behouden, bij de handlettering hieronder was dat namelijk niet nodig. 

Waarvoor je krasstickers kunt gebruiken.
Op deze manier kun je zelf kraskaarten maken. Bijvoorbeeld om een persoonlijke vraag te stellen, als “Wil jij mijn getuigen worden?” Of om een belangrijke mededeling te doen, als “Jullie worden opa en oma!” Maar je kunt zo ook een eigen winkraskaart maken voor een jarige. Dan bedenk je bijvoorbeeld 3 cadeau-opties (Naar de film, uit eten, een of andere workshop die jullie leuk vinden.) en vervolgens mag de jarige dan 1 cadeau-optie open krassen. Ook leuk voor kinderen met Moederdag om dan kleine klusjes als cadeau-opties te doen. Zelf gebruikte ik een krassticker bij de handlettering in een video die ik maakte over de handlettering kit van de Action.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Waar zou jij krasstickers voor willen maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.