Techniek: Tips & Tricks: Layered stamps Cactus

Vandaag het 2de pakketje layered stamps van de Action. Eerder liet ik al de flamingo zien. Bij dit pakketje layered stamps cactus ging ik niet alleen met de inkt aan de slag, maar ook met Folk Art verf.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

layered stamps van deAction.
Voor deze video ging ik aan de slag met de layered stamps cactus. Deze koste bij de Action €0,99 per pakketje. hiervan waren er 8 verschillende. Buiten de cactus kocht ik ook nog de flamingo (De video daarvan vindt je hier.), een luchtballon, het hartje en de roos. (Ook van de laatste 3 volgen nog aparte video’s.) In de winkel waren er nog 3 andere een camera, een veer en een vogelkooitje.

De cactus stempelen.
Eerst stempelde ik de cactus met de inkt uit het pakketje. Hierbij gebruikte ik de zelfde alternatieve hulpmiddelen als bij de layered stamps flamingo. Dus een stuk plexiglas of doorzichtige fotostandaard als acrylblok en een papierlade als precision press stamping tool.

Stempelen met Folk Art (dunne) verf.
Doordat ik het resultaat met de inkt uit het pakketje weer niet heel super vond, wilde ik wat anders proberen. Omdat ik nog niet zoveel met stempelen doe heb ik zelf geen goede stempel inkt in huis. Maar eerder gebruikte ik ook al eens verf bij het stempelen van een glitter kerstkaart, dus waarom nu niet. Hiervoor mengde ik met Folk Art verf (Dit is dunne acrylverf.) ongeveer de zelfde kleuren als van de inkt die in het pakketje zit. Vervolgens stempelde ik hiermee de cactus nog een keer.

De inkt of Folk Art verf.
Uiteindelijk vindt ik zowel de inkt als de verf mooi. Het is maar net hoe je er naar kijkt. De verf geeft een egale afdruk, maar bij deze inkt zit er per kleur al structuur in wat eigenlijk ook een leuk effect kan zijn.

layered stamps cactus

Waar stempel jij het liefst mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.