Techniek: Tips & Tricks: Layered stamps Flamingo

Een tijdje terug kon je de layered stamps al in een shoplog zien. En vandaag laat ik in een video zien hoe ik met de Layered stamps Flamingo aan de slag ben geweest.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Layered stamps.
Bij layered stamps stempel je een figuur in verschillende laagjes die telkens een andere kleur hebben. Zo ook met deze Layered stamps Flamingo.

Inhoud pakketje.
✧ Clear stamps (De flamingo in 3 lagen en 2 losse bloemen.)
✧ 3 kleuren roze inkt
✧ Instructies op het kaartkarton

Hulpmiddelen.
Bij het stempelen heb je ook nog hulpmiddelen nodig.
✧ Ten eerste een acrylblok om de clear stamps op te doen om te stempelen.
✧ En voor het layered stempelen een precision press stamping tool

Alternatieven hulpmiddelen.
Omdat de bovenstaande hulpmiddelen best prijzig kunnen, zeker als je nog niet weet op stempel/layered stamps wat voor je is. Daarom gebruik ik alternatieve hulpmiddelen.
✧ In plaats van een acrylblok gebruik ik een doorzichtige fotostandaard of een stukje plexiglas.
✧ En in plaats van een precision press stamping tool gebruik ik een papierlade.

Een papierlade als precision press stamping tool.
Leg je papier of kaartkarton waar je op wilt stempelen in een hoek van de papierlade. En met schilderstape op de papierlade vast te pakken, zodat de ondergrond blijft liggen. Vervolgens leg je dan de clear stamp waar je deze wilt hebben met de stempelkant op het papier. Daarna houd je het acrylblok of ander stempelblok tegen de hoek van de papierlade en laat je ze omlaag zakken. Hierna druk je het blok even aan, zodat de clear stamp eraan blijft plakken.

Dan breng je de inkt aan. Vervolgens laat je op dezelfde manier als net het stempelblok weer langs de hoek omlaag zakken. Zo komt de stempel precies op de plaats waar jij hem net had neer gelegd.

Dit is vooral handig bij de layered stamp. Op deze manier komen de verschillende lagen namelijk mooi op elkaar. Zo ook bij de layered stamps flamingo die je in de video ziet.

8 varianten layered stamps.
Deze layered stamps kocht ik bij de Action. Ze waren €0,99 per pakketje en er waren 8 verschillende. Ik kocht de cactus, flamingo, luchtballon, het hartje en de roos. (Van de andere 4 komen er ook nog aparte video’s online.) Verder hadden ze in de winkel nog een camera, veer en vogelkooitje.

Wat is jouw ervaring met layered stamps?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.