Techniek: Tips & Tricks: Layered stamps Luchtballon

Vandaag weer een van de pakketjes layered stamps die ik kocht bij de Action. Deze keer laat ik je namelijk zien hoe ik met het pakketje layered stamps luchtballon een kaartje maakte. Vervolgens gebruikte het kaartje in een snailmail als vakje voor een brief.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Eerder liet ik de layered stamps pakketjes Flamingo en Cactus al zien. Verder kocht ik ook nog het hartje en de roos voor €0,99 per pakketje. En vandaag laat ik je dus het pakketje layered stamps luchtballon zien. Daarnaast waren er nog 3 varianten meer een camera, een veer en een vogelkooitje.

De lagen van de layered stamps mooi op elkaar.
Om de lagen van layered stamps mooi op elkaar te krijgen kun je een precision press stamping tool gebruiken. Maar als je deze niet hebt, hoe kun je de lagen dan toch mooi op elkaar krijgen? Hiervoor gebruik ik een papierlade. Daar plak je met schilderstape je papier of kaartkarton in een hoek vast. Zo blijft de ondergrond waar je op wilt stempelen op zijn plaats zitten. Hier leg je dan de clear stamp op. Vervolgens laat je je stempelblok dan langs de hoek van de papierlade daar bovenop zakken. Wanneer je de inkt op de clear stamp hebt gedaan laat je je stempelblok weer langs de hoek van de papierlade zakken. En komt de precies op de plaats waar jij dat wilt.

De laatste laag van de layered stamps.
Wat ik bij dit pakketje layered stamps luchtballon wel jammer vindt is dat bij de laatste stempellaag van de luchtballon de lijntjes links en rechts in het midden niet aan elkaar zitten. Dit maakt het precies op elkaar stempelen moeilijker. Bij de 2de laag zit de clear stamp in het midden wel aan elkaar. Naar mijn mening hadden ze ook bij de 3de laag de clear stamp in het midden beter aan elkaar kunnen laten.

Snailmail vakje voor een brief.
Deze kaart waar ik de layered luchtballon op stempelde gebruikte ik bij een snailmail. Op een zomerse snailmail vormde deze kaart namelijk het vakje voor een brief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.