Techniek: Tips & Tricks: Pop up kaart rozenboeket

Een bosje bloemen cadeau geven is leuk, maar helaas blijven die niet lang goed. Deze pop up kaart rozenboeket vergaat echter niet. Wanneer de kaart open gevouwen wordt komt er een mooi bloemboeket tevoorschijn.

pop up kaart rozenboeket

 

Voor het maken van deze pop up kaart rozenboeket heb je 7 even grote vierkante papiertjes nodig. In dit geval 8 bij 8 cm, die haalde ik uit een vel stevig A4 papier.
Tip 1: Gebruik niet te dik papier, hierdoor gaat het boeket moeilijker open.

pop-up-kaart-bloemenboeket-pop-up-papier pop-up-kaart-bloemenboeket-7-papieren

Een bloem vormen.
Om de vierkante velletjes bloemvormen te geven vouw je het vierkant schuin dubbel. Dit laat je zitten dan vouw je de hoeken van de lange kant op elkaar. Daarna herhaal je dat nog een keer. Vervolgens teken je een ronde boog van de hoek die open gevouwen kan worden naar korte de hoek.

Tip 2: Hiervoor kun je bijvoorbeeld heb dopje van een pritt stift voor gebruiken.
Dit boogje knip je er af. Dan vouw je de opgevouwen punt weer helemaal open en heb je een bloem met 8 blaadjes.

pop-up-kaart-bloemenboeket-bloem-maken

Zo maak je er dus 7.

pop-up-kaart-bloemenboeket-7-bloemen

Beplakken met rozencadeaupapier.
Vervolgens tekende ik deze bloemen op leuk cadeaupapier met allemaal rozen erop. Die knipte ik uit om daarna met dubbelzijdige tape op de papieren bloemen te plakken, zodat het lijkt dat er veel rozen in het boeket zitten.
Tip 3: Om het cadeaupapier er nu in een keer netjes op te plakken, maakt ik het aan een kant eerst met mini wasknijpertjes vast. Zo blijft het op zijn plaats zitten terwijl je de andere kant vastplakt.
Daarna haal je de mini wasknijpertjes er af en plak je ook de andere kant vast. Tot je op deze manier allemaal hebt beplakt.

pop-up-kaart-bloemenboeket-cadeaupapier-op-de-bloem-plakken

Een bloem maken.
De platte bloemen moeten nog volume krijgen om te poppen. Hiervoor knip je 1 van de 8 bloemblaadje uit de bloem. Vervolgens plak je de 2 blaadjes die langs de opening zitten met dubbelzijdige tape op elkaar. Zo ontstaat er een 3D bloem met 6 bloemblaadjes. Alle 7 de bloemen maak je op deze manier.

pop-up-kaart-bloemenboeket-bloem-dicht-plakken

Het rozenboeket.
Om van deze bloemen nu een boeket te maken, vouw je ze eerst allemaal weer plat. Zo kun je ze gemakkelijker op elkaar plakken.

pop-up-kaart-bloemenboeket-rozenboeket-plakken-deel-9-1

In het begin pak je eerst 3 van de platte bloemen. Bij een plak je op de buitenste blaadjes dubbelzijdige tape. (De dubbelzijdige tape wordt in de afbeelding aangegeven met geel.) De andere plak je hier met een blaadje aan de zijkant erop.

pop-up-kaart-bloemenboeket-rozenboeket-plakken-laag-1

Wanneer ze er alle 2 op zitten, pak je weer 1 bloem. Om deze erop te plakken, doe je dubbelzijdige tape op de middelste 3 blaadjes. (Dus op de bloemen van net en de middelste van de 1ste bloem.) Hier plak je de middelste bloem van het boeket op.

pop-up-kaart-bloemenboeket-rozenboeket-plakken-laag-2

Daarna heb je 4 stukjes dubbelzijdige tape nodig om de volgende 2 bloemen vast te maken. Hierbij laat je het middelste en de buitenste bloemblaadjes vrij. Bij het erop plakken van deze bloemen blijft het middelste bloemblad vrij.

pop-up-kaart-bloemenboeket-rozenboeket-plakken-laag-3

Vervolgens de laatste bloem er nog op plakken. Hiervoor doe je op de middelste 3 bloemblaadjes dubbelzijdig tape. Daar doe je de laatste bloem op plakken.

pop-up-kaart-bloemenboeket-rozenboeket-plakken-laag-4

Dan pak je aan beide zijkanten het middelste bloemblad en buig je deze open, hierdoor komt het rozenboeket tevoorschijn.

pop-up-kaart-bloemenboeket-rozenboeket-plakken-deel-8

De pop up kaart rozenboeket in elkaar plakken.
Om het rozenboeket in de kaart te plakken doe je aan beide kanten op het middelste bloemblad dubbelzijdige tape. Dan leg je de bloem in het midden van de kaart met de buitenste bloemblaadjes tegen de vouwlijn van de kaart aan. Vervolgens vouw je de kaart dicht en druk je deze aan. Wanneer je nu de kaart weer open maakt komt er een rozenboeket tevoorschijn.

pop-up-kaart-bloemenboeket-kaart-vouwen

Daarna de kaart nog versieren. In dit geval de rand met pailletjes en uiteindelijk nog je naam in de kaart zetten. Dan is de pop up kaart rozenboeket klaar.

pop-up-kaart-rozenboeket-kaart-open-rand-versiert

Morgen volgt de voorkant van de kaart.

Wat zou jij nog voorop de kaart maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.