Techniek: Tips & Tricks: Schoolspullen decoreren

Voor de eerste back 2 school DIY ga ik je laten zien hoe je schriften en klappers niet alleen mooier, maar ook handiger kunt maken. Dat laatste door gebruik te maken van delen van een snelhechter. Dus laten we aan de slag gaan met schoolspullen decoreren.

Schoolspullen decoreren

Door zelf je schriften en klappers te decoreren, kun je ze precies maken hoe jij ze leuk vindt. Ik laat je verschillende ideeën zien ter inspiratie.

Schoolspullen schrift Shoplog Xenos, Hema en Kruidvat klapper

Een schrift.
De voorkant van het schrift kaft ik met cadeaupapier waar allemaal driehoeken opstaan. Het papier is zo groot dat ik er ook meteen de binnenkant mee kan beplakken. Zo is niet alleen de buitenkant, maar de binnenkant mooi als je het schrift open maakt.

Schoolspullen schrift voorkant kaften

Hierdoor ziet de voorkant er meteen al een stuk vrolijker uit.

Schoolspullen schrift voorkant kaften deel 5

Maar je kunt ook kaften met “restjes” cadeaupapier. Dit laat ik aan de achterkant zien in combinatie met washi tape.

Schoolspullen schrift achterkant kaften

Het schrift verstevigen.
Door de rug van een snelhechter op de rug van het schrift te plakken verstevig je het schrift.

Schoolspullen schrift snelhechter rug

Het schrift handiger maken.
Vaak raak je losse stencils en notities kwijt. Hiervoor plakte ik het bindsysteem van een snelhechter aan de binnenkant van het schrift. Zo kun je de losse papieren netjes bij elkaar houden.

Schoolspullen schrift snelhechter

Sticker labels.
Het is wel zo handig om te weten wat er in welk schrift staat. Dit kun je leuk doen met zelf gemaakte stickers of versierde etiketstickers.

Schoolspullen schrift stickers

De klapper met servet.
Voor het versieren van deze klapper gebruikte ik een servet met uiltjes erop. Van het servet heb je alleen de bovenste laag nodig. Deze knipte ik middendoor, zodat alle uiltjes de zelfde kant op staan. Daarna smeer je de klapper met decopage lijm in (Dit kan ook met mod podge.) en leg je het servet erop. Hier doe je nog een laag decopage lijm over. Vervolgens knipte ik het overtollige servet eraf en liet ik het goed drogen.

Schoolspullen klapper met servet

Decoreren met knopen.
Toen ik deze 2 grote roze knopen tegen kwam wist ik hoe ik deze klapper kon op vrolijken. Van de grote knopen maakte ik bloemen. Ik zocht er nog kleine knopen bij als lieveheersbeestjes. Vervolgens de bloemen erop verven en de knopen erop plakken. Wie wordt er nou niet blij van zo’n vrolijke bloemen?

Schoolspullen klapper bloemen

Washi tape!
Je kunt de klapper natuurlijk ook leuk met washi tape beplakken. Dit laat ik op de rug van de klapper zien.

Schoolspullen klapper washi tape

Snelhechterlabel.
Van de label strip van een snelhechter maak ik 3 kortere naamlabels.

Schoolspullen klapper snelhechter

Deze kun je dan met plak op de klapper plakken. Zo kun je op het label zetten wat er inzit. Wanneer je iets anders in de klapper wilt bewaren haal je de labelstrook eruit en doe je er een nieuwe in met een andere naam erop.

Schoolspullen klapper naam label

Niet meer zoeken naar je liniaal.
Is een lange liniaal bij jouw ook altijd zoek in je schooltas? Maak dan in de klapper een vakje voor de liniaal. Hiervoor gebruik ik een strook van de achterkant van een snelhechter. De strook is 9 bij 19,5 cm. Dit vouw je in de lengte 4 cm dubbel en plak aan de zijkanten vast met dubbelzijdige tape. Vervolgens plak je het geheel aan de binnenkant van de klapper. Daarna verstevig je de zijkanten met washi tape, terwijl je ze zo meteen versiert.

Schoolspullen klapper liniaal

Zo kun je schoolspullen decoreren op de manier die jij het leukst vindt. En met delen van een snelhechter kun je verstevigen en handigheden aanbrengen.

Hoe decoreer jij je schoolspullen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.