Techniek: Tips & Tricks: Snailmail doosje + winactie

Snailmail? Langzame post. En in dit geval dus in een doosje. Want wanneer je aan de regels van een brievenbuspakket voldoet nog niet eens zo duur is. Zo kun je zelfs kleine cadeautjes versturen. Dat ga ik dus ook doen met een winactie aan het eind van deze post. Leek mij wel leuk, omdat het vandaag mijn verjaardag is.

Snailmail doosje open af

Voor het maken van dit snailmail doosje gebruik ik de deksel van een schoendoos.

Snailmail doosje schoendoosdeksel

Maak de randen van de deksel eerst voorzichtig los.

Snailmail doosje open gemaakt

Om vervolgens de maten voor jouw doosje af te tekenen. Deze maten mogen maximaal 38 x 26,5 x 3,2 cm groot (en 2 kg zwaar) zijn. Hiervoor heb je wel een hele grootte schoendoosdeksel nodig. (Het zal dus wel lukken om binnen deze maten te blijven.) Het gewicht is wel iets dat je goed in de gaten moet houden.

Snailmail doosje schoendoosdeksels

Dit was de eerste keer dat ik een snailmail doosje maakte. Het ging daarom de eerste keer met aftekenen niet helemaal goed. Ik was even vergeten dat de 2 helften niet even groot moesten zijn, ze moeten in elkaar passen. (Oeps!)
Toen ik het doosje dicht wilde maken kwam ik hier pas achter. En moest ik de maten van een helft aanpassen. Zorg er dus voor dat je bij een kant 0,5 cm kleiner of juist groter aftekent. Het doosje moet wel dicht kunnen. De zwarte lijnen zijn om te vouwen en de rode om te knippen of snijden.

Snailmail doosje afgetekent met lijnen

Dan het overtollige karton van de deksel afknippen of snijden. Zodat je de afgetekende randen kunt omvouwen. Hiervoor kun je het best eerst even de randen voor vormen, door er met een hard puntig (maar niet scherp) voorwerp overheen te gaan.

Snailmail doosje op maat gemaakt Snailmail doosje vouwen vormen

Nu kan het doosje eigenlijk al in elkaar gemaakt worden. Alleen ziet het doosje er zo nog niet leuk uit. Het snailmail doosje moet dus versiert worden. Dat gaat nu het nog open is veel gemakkelijker. Om er van de buitenkant wat leuks van te maken, heb ik er eerst 2 lagen primer op gezet. (Primer is een dekkende verf die je kunt vinden bij hobby winkels.) Deze dekt de donkere ondergrond en de tekst af.

Snailmail doosje primer Snailmail doosje 2 lagen primer

Vervolgens heb ik er met een gemaakte stempel spons een motief op gestempeld en de randen die je naar binnen weg vouwt heb je afgeplakt met cadeaupapier.

Snailmail doosje buitenkant versierd

Daarna de binnenkant versieren met cadeaupapier. Dit plak ik in 2 keer vast, zodat het papier er netjes recht op komt te zitten.

Snailmail doosje binnenkant vast pakken deel 2 Snailmail doosje binnenkant vast pakken

Nu het doosje leuk versiert is kan het in elkaar geplakt worden. Vouw de hoekjes naar binnen en daar de omslag rand overheen. Tot de lijm droog is kun je dit het besten even met een paar wasknijpers bij elkaar houden. Dan bij de zijkanten de rand naar binnen vast plakken. (Ook hier weer met wasknijpers vast zetten.)

Snailmail doosje een kant dicht plakken

Dan de andere kant, hierbij plak je de rug stukjes aan de zijkant vast.

Snailmail doosje de rug stukjes op zijkanten plakken

Vervolgens gaat het plakken het zelfde als bij de andere kant.

Snailmail doosje andere kant dicht plakken

Nu is het snailmail doosje klaar. Of toch nog niet helemaal?
Maak om de hoeken van het deel dat binnenin zit linten die je aan de bovenkant vast kunt maken met washi tape waar je op schrijft “Hiermee openen” Zo kan de ontvanger het doosje makkelijker open krijgen. (Wel zo handig om bij je post te kunnen.)

Snailmail doosje klaar

En dan kan het snailmail doosje verstuurd worden.

Wil jij de ontvanger zijn?
Dat kan, omdat het vandaag mijn verjaardag is. Leek het mij leuk om een winactie te doen door dit snailmail doosje met leuke inhoud (maar dat blijft nog een verrassing) weg te geven.

Hoe je mee kunt doen?
Post een van de foto’s die je in deze blogpost ziet op Facebook
Zet er een link bij naar deze winactie: https://www.suzancreatiefdivers.nl/techniek-tips-tricks-snailmail-doosje-winactie/

Wat je er verder voor tekst in zet mag je helemaal zelf weten. (Je kan mij bijvoorbeeld taggen in je post (@Suzancreatiefdivers.nl), maar dat is niet verplicht!)
Maak er iets leuks van. (Ik zou het ook heel leuk vinden als je mijn Facebook pagina wilt liken.)

• Stuur een mail naar winactie@suzancreatiefdivers.nl met als onderwerp Snailmail. Zet daarin: de link naar jouw Facebook post (zorg wel dat deze post openbaar te zien is, dan kan ik hem ook zien!). Laat verder in de mail alvast je adres achter, dan is het een verrassing wanneer het snailmail doosje bij jouw op de deurmat valt. Als jij de winnaar bent. (Alle adressen die ik niet gebruik verwijder ik vanzelfsprekend weer gewoon. Ik doe er niets geks mee!)

Dat is alles. Je kunt tot en met zondag 29 mei mee doen aan deze (verjaardags) winactie. De snailmail (verjaardags) winactie is verlengt tot en met 5 juni. Dan ga ik een winnaar kiezen.

Trakteren met mijn verjaardag dus.
Doe jij mee om kans te maken?

2 reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.