SuzanCreatiefDivers

Techniek: Tips & Tricks: Tekst overbrengen op donkere achtergrond

Vorige keer legde ik al uit hoe je tekst kunt overbrengen op een kaart. Maar wat als de kaart of het papier waar je iets op wilt hebben donker van kleur is? Daar zie het HB potlood veel slechter op. Dus daar heb ik deze keer een oplossing voor.

Tekst op donkere achtergrond.
Om de tekst op een donkere achtergrond nog daadwerkelijk te kunnen zien na het overbrengen is HB potlood geen optie. In dit geval heb je dus iets met een lichte kleur nodig. En ook nog iets dat doordrukt bij het over tekenen. Het werkt verder namelijk op het HB potlood na het zelfde, zoals in de blogpost “Tekst overbrengen”.

De tip/trick voor deze techniek.
Het HB potlood vervang je nu door stoepkrijt. Op de achterkant van het papier doe je waar de tekst staat nu stoepkrijt over.

Door nu op de donkere achtergrond (kaart of iets dergelijks) de tekst over te tekenen laat het stoepkrijt een beetje licht kleurend poeder achter.

Tekst toch zichtbaar op donkere achtergrond
Het poeder dat van de stoepkrijt achterblijft zorgt er voor dat je de tekst ziet en dus kunt versieren met verf, stiften, kleurtjes of net wat je wilt.

Andere variant.
Misschien gebruik je deze techniek wel met een andere reden dan tekst overbrengen. Bijvoorbeeld om vormen over te brengen die je wilt uit snijden.

Door het papier na het uitsnijden op een ander papier te plakken kun je zo een leuk effect creëren. Zoals je hier ziet met de sterren.

Nog stoepkrijt resten op na het versieren die je weg wilt hebben. Dat gaat heel gemakkelijk door er met een droge schone kwast overheen te gaan.

Dus ook bij een donkere achtergrond is er wel een trick die deze techniek toch mogelijk maakt. Maak jij ook wel eens iets op een donkere achtergrond waar deze techniek wel handig bij zou zijn?

Mobiele versie afsluiten