Techniek: Tips & Tricks: Twinmarkers

Tijd om de twinmarkers van Action eens te testen. Niet alle pakketjes kwamen van de zelfde Action. Dat zegt al hoe geliefd de markers op alcohol basis zijn. Ik maakte er onder andere kaarten mee.

Twinmarkers intro

Ik heb 6 pakketjes kunnen bemachtigen. Of dat dit alle kleuren zijn weet ik niet. Zelf heb ik het idee dat er een oranje rood pakketje mist. Om de regenboog compleet te maken. (De kleuren: 5=Cherry Pink, 8=Rose Pink, 14=Vermilior, 82=Light Violet, 83=Lavender, 86=Vivid Reddish Purple, 74=Briljant Blue, 75=Dark Blue Light, 76=Sky Blue, 61= Peacock Green, 64=Indian Blue, 67=Pastel Blue, 47=Grass Green, 53=Turquoise Green, 59=Pale Green, 33=Melon Yellow, 35=Lemon Yellow, 45=Canaria Yellow.)

Twinmarkers alle kleueren met nummer

Tip1: Bij het gebruik van gewoon papier drukken de twinmarkers door. Zorg er daarom voor dat je nog ander papier of iets van kranten onder je papier hebt liggen.

Twinmarkers drukken door

Toch kleurde ik op gewoon printpapier, een stempel van een kikker in. Hierin kun je zien hoe de markers in elkaar overlopen.
Tip 2: Om de kleuren mooier in elkaar over te laten gaan, ga je met de lichte kleur nog eens over de rand heen waar de 2 kleuren moeten mengen.

Twinmarkers kikker overzicht

Dezelfde stempel deed ik ook nog eens zonder er tussendoor foto’s van te maken. Hierdoor liepen de kleuren beter in elkaar over.
Tip 3: Werk in kleine stukjes, zodat de alcohol nog niet geheel vervlogen is voor je de volgende kleur aanbrengt om te mengen.

Twinmarkers kikker

Met de twinmarkers kleurde ik ook een doodle folding paper. Het vouwen van dit vel laat ik later deze week zien.

Twinmarkers doodle paper klaar

Bij het doodle folding paper liet ik 82(Light Violet) overlopen in 86(Vivid Reddish Purple) door middel van 83(Lavender).

Twinmarkers doodle paper overzicht

De achterkant van het papier is dan helemaal gekleurd. Net als het papier dat ik er onder had liggen wat ook nog een beetje kleur kreeg.

Twinmarkers doodle paper achterkant Twinmarkers doodle paper drukt door

Vervolgens ging ik verder met kaartjes maken op glanzend kaartkarton.
Tip 4: De twinmarkers drukken niet door bij het glanzend kaartkarton.
Tip 5: Op het glanzend kaartkarton werken de alcohol markers een beetje als waterverf.
Tip 6: Doordat de markers op alcohol basis zijn, is het slim om pas naderhand met fineliner te werken. Op deze manier kan de fineliner niet gaan uitlopen door de alcohol.

Twinmarkers good luck kaart

Met stevig kaartkarton maakte ik ook nog een paar leuke kaarten. Hierbij verkleurd de binnenkant van de kaart wel nog een beetje.

Twinmarkers cactus en ijs kaart

Ik vindt de markers op alcohol basis echt fijn om kaarten mee te maken. Ik ga ze dan ook zeker nog vaker gebruiken. Ben zelfs aan het denken om te proberen of je hier ook mee op canvas kunt werken. Maar dat zie je dan vanzelf wel op mijn blog verschijnen.

Twinmarkers de kaarten

Heb jij ook twinmarkers kunnen bemachtigen?

12 reacties:

 1. Ja ik heb ook twinmarkers van de action en ik kan je zelfs zeggen dat deze dezelfde zijn als de spectrum noir markers maar dan de oudere versie. Heb toevallig op internet de kleurkaart gevonden met oude en nieuwe nrs van de spectrum noir markers. Deze van de action zijn dezelfde nrs. Dus zeker geen slechte koop.

  1. Ja, leuk om mee te werken. En nu hebben ze ook aquamarkers bij de Action.
   Deze heb ik nog niet, maar zou ik ook graag een keer uitproberen.
   Heb jij wel beide soorten markers? En veel plezier met het maken van mooie tekeningen.

 2. Hi! Ik vind ze echt heel fijn 🙂 Heb jij toevallig al geprobeerd (zoals je had vermeld) of ze op canvas ook goed en mooi werken? Ben er benieuwd naar, thanks!! (:

  1. Hey! Leuk dat je mij hier aan herinnerd, dit ga ik denk ik begin van het nieuwe jaar maar eens een keer uitproberen.
   En heb er nu al een leuk idee voor.
   Dat is alleen bij mij een beetje het probleem, ik heb vaak meer ideeën dan energie en tijd om het ook daadwerkelijk te maken.

  1. Zelf heb ik het op canvas nog steeds niet uitgeprobeerd, dus weet ik ook niet waarmee je het dan het beste kunt aflakken.
   Als jij het wel al hebt geprobeerd of gaat proberen zou je mij dan willen laten weten hoe je creatie is geworden?
   Ik ben wel heel benieuwd hoe de twinmarkers het op canvas doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.