Wat een week: Dat gaat snel

Nu ik zo druk bezig ben met mijn blog posts op tijd af te krijgen, gaat een week wel heel snel voorbij. Hier een kort overzicht hoe mijn 2de week was.

Zondag 15 mei

De week ging snel, maar ik heb weer veel bijgeleerd. En jij misschien ook wel met de handige “Techniek: Tips & Tricks” die ik je maandag liet zien over “Tekst op donkere achtergrond”.

Kaart klaar tekst overbrengen op donkere achtergrond

Verder schreef ik woensdag in het blog “Toch technischer” nog dat Movie Maker niet veel functies heeft. Maar ondertussen ben ik weer wat wijzer geworden en blijkt Movie Maker toch meer functies te hebben dan ik dacht.

Namelijk dat als ik de gesproken tekst gemonteerd heb en ik dan de film in Movie Maker op sla als video. Vervolgens deze video weer in een lege Movie Maker zet, om zo het achtergrondgeluid in een keer te monteren. Zoals ik deed bij de video van donderdag “Magische kubus roos

Origami zo Magische kubus

De dag daarna kwam ik er zelfs achter dat je het geluid van de video de nadruk kan geven. Zoals bij vrijdag “Zonder plakband”. Bij deze video ebt het achtergrondgeluid weg als er gesproken tekst is en is er geen gesproken tekst dan is het achtergrondgeluid meer aanwezig. Door deze manier wordt de tijd die ik nodig heb om het achtergrondgeluid te monteren een stuk verkort.

Zonder plakband

En blijft er meer tijd over voor het maken van nieuwe creaties en wat lekkers voor iedereen. Ook als niet iedereen van de zelfde smaak houdt. Daar had ik gister namelijk een oplossing voor bij het maken van cake in “Smaken verschillen”.

Smaken verschillen 2 soorten cake uit een vorm

Ondertussen alweer druk bezig met het verwerken van het materiaal voor komende week.

Wat vind jij fijner, de video’s met stukjes achtergrondgeluid of bij de hele video, maar dat het dan weg ebt als er gesproken wordt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.