Wat een week: De kittens verzorgen

Afgelopen week hebben we de boerderij kittens vast gezet, om ze tam te maken. Zo kunnen we ze uiteindelijk ook verkopen aan mensen die opzoek  zijn naar een huiskat. Eerst zitten ze in de loods voor ontvlooiingen en ontworming. Daarna mogen ze in groepjes in huis om aan alle huiselijke geluiden en zo te wennen. Maar de kittens verzorgen is wel heel veel werk      en met dit warme weer kan ik daarnaast niet zoveel doen als rusten.

Afgelopen maandag was het weer tijd voor mijn Vitamine B12 injectie. Daarna belde ik fitness, om mijn af te melden voor de fitness van dinsdag. Door het warme weer is het al een hele klus om “gewoon de dag door te komen” en    dan is die extra inspanning te veel. Vervolgens bestelde ik voor de kittens ontwormingsmiddel. Verder las ik nog een paar tijdschriften en ging ik             ’s middags een uurtje op de bank liggen. ’s Avonds waren alle 4 de grijs witte kittens op ons erf. Hierdoor kreeg ik hoop dat we de kittens de dag erna misschien allemaal konden vast zetten. Het zijn namelijk boerderij kittens en ik hoop ze zo tam te krijgen dat ze in huis kunnen. Dan zij er waarschijnlijk meer mensen die ze willen kopen.

Dinsdagochtend werd ik eerder dan mijn wekker wakker en kon ik niet meer lekker liggen, dus stond ik maar op. Vervolgens begon ik met eerst de al wat tammere kittens vast te zetten. Dit ging heel gemakkelijk, omdat deze al gewend waren dat ik ze optilde en aaide. Daarna waren de schuwere kittens aan de buurt. Eerst vonden we er maar 2 van de 4 en door deze met eten te lokken lukte het na een tijdje om ze te vangen. De andere 2 vonden we laat in de middag pas. Met deze duurde het vervolgens wat langer, maar aan het begin van de avond zaten ook die netjes bij de rest. Op 1 kitten na die laat ik nog een tijdje bij de moederpoes. Deze is namelijk 2 weken jonger dan de rest en eet nog niet zelf.

Op woensdag versliep ik mij en zat mijn lichaam niet zo lekker, omdat ik dinsdag veel gebukt had en op de hurken gezeten. Maar toch moest ik de kittens verzorgen, omdat ze nu vast zitten. Ook gaf ik de kitten die nog niet vast zit te eten. Door kittenbrokjes te weken en er een papje van te maken. Ze had alleen nog niet echt door dat ze er van moest eten. Daarna ging ik op de bank liggen. Vervolgens maakte ik ’s middags weer een rondje bij alle kittens. Ze zitten eerst namelijk nog in de loods in een hok en als ze daar lekker rustig zijn mogen ze in kleine groepjes binnen. Toen ik klaar was moest ik echt weer even gaan liggen. En ’s avonds moesten niet alleen de kittens eten hebben, maar ook de oudere katten weer. Vervolgens keek ik nog even een serie op Netflix.

Donderdagochtend had ik wat minder tijd voor de kittens, omdat ik mijn Vitamine B12 injectie moest gaan halen. Na de middag ging ik vervolgens  weer bij de kittens kijken. Verder maakte ik een kaart en envelop voor een verjaardag waar mijn broer in het weekend heen ging. En ’s avonds had ik meer tijd en maakte ik het goed met de kittens. Door bij ze in het hok je gaan zitten en met ze te spelen. Zelfs de alle bangste mocht ik even aaien.

De 4 grijs witte kittens waren nog niet ontvlooid, dit deden we vrijdagochtend. En omdat we er achter waren gekomen dat het ontvlooiingsmiddel van vorig jaar verlopen was, behandelde we de andere kittens opnieuw. ’s Middags vroeg mijn broer of ik ook nog een cadeautje kon inpakken.

Er staat al een video op mijn YouTube-kanaal hoe je zelf een cocon verpakking kunt maken.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

’s Avonds keek ik de zomercliffhanger van GTST. Daarna ging ik nog een laatste keer bij de kittens kijken. En ik maakte foto’s van de avondlucht.        Die rond half 10 nog wel heel licht was.

Gisteren sliep ik 1 uurtje uit. Daarna de kittens verzorgen. Vervolgens keek ik een serie. En ’s middags ging ik weer bij de kittens kijken. Inmiddels snapt de kitten die nog bij de moeder zit dat ze de geweekte brokjes moet opeten. Verder maakte ik buiten foto’s, omdat nu ook de roze vlinderstruik begint te bloeien. Daarna begon ik aan dit weekoverzicht. Hier ging ik ’s avonds mee verder nadat ik de kittens weer eten gegeven had. Ondertussen stond er toen een andere serie aan.

En wat ik vandaag ga doen buiten de kittens verzorgen weet ik nog niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.