Wat een week: De pc stuk

Afgelopen week kwamen er geen blogposts online. Dit kwam omdat de pc stuk was gegaan. Volgens de computerwinkel zou het een paar weken duren voor het hersteld zou zijn, omdat het naar Duitsland gestuurd moest worden. Gelukkig heeft mijn oom wat computer kennis en konden we het zelf binnen 1 week gemaakt krijgen. Hierdoor stond het maken van blogposts op een laag pitje.

Vorige week zondag was het wel gelukt om foto’s voor een smikkelblog te maken. Het filmen van een DIY lukte alleen niet meer. ’s Middags kwamen er namelijk 2 kleine meisjes knutselen en toen was is ’s avonds lichamelijk gewoon op.

Dus begon ik maandag met het filmen van een volgende kerst DIY. Verder moest ik weer mijn vitamine B12 injectie halen. En daarna begon ik met het monteren van het beeldmateriaal dat ik tot zover had.

Op dinsdag ging de pc stuk, maar de dag begon al eerder niet zo top. Om 3 uur ’s nachts werd ik misselijk wakker, omdat ik last had van mijn nek. Vervolgens moest ik een cracker eten, zodat de pijn in mijn nek weg ging en daarmee ook de misselijkheid. Die ochtend belde ik met de zorgverzekeraar, maar daar werd ik ook niet veel wijzer van. En voor een vraag moest ik een mailtje sturen, omdat de vraag te complex was om aan de telefoon te beantwoorden.

Daarna ging de pc stuk, hij wilde niet meer opstarten. Er kwam alleen in het Engels iets op het scherm staan. Dus op de laptop opzoeken wat er aan de hand was. En waarschijnlijk zou de harde schijf stuk zijn. ’s avonds kwam er een oom en die vreesde ook dat het de harde schijf zou zijn. Dus bellen met de computerwinkel, we konden de pc er heen brengen of opsturen.

De dag erna belde ik eerst naar het merk van de pc, want die zaten dichter in de buurt. Nu bleek daar alleen nog een callcenter te zitten, dus de pc wordt door gestuurd naar Duitsland. Dan zouden we de pc 2 tot maximaal 3 a 4 weken kwijt zijn. Dat vond ik wel heel lang, daarom belde ik weer met de computerwinkel. Hier was het inderdaad ook zoiets. En we wisten al dat de harde schijf het probleem was. Dus vroeg ik of we het ook zelf konden herstellen met een nieuwe harde schijf. En dat moest niet zo moeilijk zijn. Toen ging mijn vader dus een nieuwe harde schijf kopen. Verder hoefde we alleen software te downloaden en USB zetten, zodat de pc hiermee kon opstarten. Het downloaden lukte alleen niet echt. Uiteindelijk moesten mijn ouders met een USB naar mijn oom om de software op te zetten.

Zo kon ik donderdag de pc dan opnieuw installeren. Dat was in ieder geval de bedoeling. Het bleek alleen toch moeilijker, de USB moest eerst nog bootable gemaakt worden. Dit leek mij te technische, dus filmde ik het laatste stukje van een DIY. Daarna ging ik verder met beeldmateriaal monteren op de laptop. ’s Avond kwam een oom gelukkig even helpen. En uiteindelijk lukte het om Windows te installeren. Vervolgens kon ik nog een stukje Expeditie Robinson kijken en wat eten omdat mijn lichaam helemaal op was.

Op vrijdag ging ik aan de slag met de pc. Onder andere meerdere bureaubladen aanmaken en Movie Maker installeren. Dit laatste ging niet zo vlekkeloos, eerst had ik een versie die ik niet wilde. Toen ik een andere wilde installeren kon ik de vorige niet verwijderen. Ik bleek geen toegang te hebben of niet de juiste machtiging, dus kon ik niks meer installeren of verwijderen. Misschien kwam dit omdat ik alle gebruikers administrator gemaakt had. Dus eigenlijk weer een soort van de pc stuk. Toen had ik ook besloten om een kerst DIY video uit te stellen. Vervolgens begon ik met de foto’s voor een smikkelblog te verwerken. ’s Avonds belde ik mijn oom weer en die adviseerde de pc met de USB van gisteren te herstellen. Het kwam er op neer dat alles weer geïnstalleerd en goed gezet moest worden.

Gisteren typte ik dus op de laptop dit weekoverzicht, omdat er nog geen Word op de pc staat. Daarna hielp ik met eten klaar maken om te gourmetten. Vervolgens hebben we lekker gegourmet. Toen ging ik weer aan de slag met het smikkelblog voor maandag en keek ik Titanic.

En vandaag hoop ik weer voor een DIY te kunnen gaan filmen. Daarnaast wil ik graag de doelen voor december gaan typen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.