SuzanCreatiefDivers

Wat een week: Een revalidatietraject

Zoals je misschien wel al gemerkt hebt zijn er sinds kerst geen blogposts of video’s meer online gekomen. In deze blogpost wil ik even laten weten waarom dat is. Eind november ben ik namelijk begonnen met een revalidatietraject. Hieronder vertel ik je er meer over.

Wat ging er aan vooraf?
Als je mij al langer volgt weet je waarschijnlijk dat ik al meer dan 10 jaar chronische ziek thuis zit door een vitamine B12 tekort. Hiervoor krijg ik vanaf eind 2010 injecties en sinds half 2017 is de behandeling voor het laatst aangepast. Namelijk naar bijna de maximale dosering, ik krijg nu 2 injecties per week. Inmiddels gaat mijn gezondheid nog maar heel langzaam vooruit op de injecties.

Ergotherapie gaan doen?
Daarom wilde ik graag bekijken hoe ik met wat ik nu kan het meeste uit mijn dagen kan halen. Via handtherapie (waar ik in september voor mijn hand die ik in januari 2018 gestoten had ben geweest.) kwam ik toen bij ergotherapie uit. Die gaan dan met jouw bekijken hoe je de dagen beter kunt indelen en of er hulpmiddelen zijn die dagelijkse dingen gemakkelijker maken.

Waarom dan een revalidatietraject?
Toen de ergotherapeut mijn verhaal had gehoord en dat ik al verschillende losse therapieën geprobeerd had, leek haar een revalidatietraject veel zinvoller. Dan werd en niet weer naar een los onderdeel gekeken, maar door verschillende facetten tegelijk. Zij is de ergotherapeut bij de revalidatie instelling hier in de buurt. Tijdens het revalidatietraject sta ik dan onder behandeling van een revalidatiearts. Verder heb ik dan ergotherapie, fysio, psycholoog, diëtist en een maatschappelijk werker. In mijn geval heb ik alleen geen maatschappelijk werker die is met zwangerschapsverlof. Haar onderdeel wordt nu als het goed is door de ergotherapeut en de psycholoog overgenomen.

Even alleen achter de schermen actief.
Het revalidatietraject duurt 3 à 4 maanden en is best pittig. Zeker nu de fysio vanaf komende week naar 2 keer per week 1 uur gaat. Hierdoor heb ik besloten het op mijn blog en YouTube-kanaal even rustig aan te doen. Wel ben ik achter de schermen nog bezig met filmen en video’s monteren. Om zo een buffer voor mezelf te maken voor de toekomst.

Het gaat waarschijnlijk dus nog even rustig blijven op mijn blog en YouTube-kanaal. Hopelijk hebben jullie hier begrip voor. En kan ik jullie later dit jaar weer blij maken met leuke DIY’s.

Mobiele versie afsluiten