Wat een week: Het is vandaag kerst!

Het is vandaag kerst! En ook zullen de meeste wel druk zijn met het kerstdiner en familie bezoeken, toch laat ik je graag zien wat er de afgelopen week nog aan kerstinspiratie online kwam. Misschien dat de gevouwen servetten kerstboom bijvoorbeeld nog wel van pas komt bij het leuk aankleden van de tafel voor het kerstdiner.

Toen ik met kerst DIY’s begon, liet ik een chocolade kerstbal bij het smikkelblog zien. Daarvoor moest je de chocolade eerst temperen, afgelopen week legde ik nog eens uit dat chocolade temperen eigenlijk niet zo heel moeilijk is en dat dit zowel met als zonder thermometer gaat. Je moet alleen goed opletten.

De laatste week voor kerst liet ik nog een gemakkelijke en snel te maken kerstkaart met gevouwen kerstboom zien. Zo kun je zelfs op het laatst nog een zelf gemaakte kerstkaart versturen.

Donderdag liet ik je zien hoe je een servetten kerstboom kunt vouwen. Leuk voor als je met kerst de tafel extra mooi wilt aankleden.

En zat jij donderdagavond ook met spanning naar de finale van expeditie robinson te kijken? Ik wel en ik vind ook dat Bertie terecht heeft gewonnen, want zij heeft echt een maand overleeft op een eiland. En dan toch gewoon zo nuchter.

Zo liet ik je vrijdag zien hoe je met kerstster en boom van bakkerstouw een cadeautje ook net wat extra kunt versieren. En dat je deze versieringen uiteindelijk ook nog in de kerstboom zou kunnen hangen.

Gisteren liet ik in een video zien hoe je zelf chocolade dessertschaaltjes maakt. Deze dessertschaaltjes zijn dus van chocolade en kun je lekker met de rest van het dessert mee op eten. Bijvoorbeeld met chocolade mousse erin zoals je hieronder ziet.

Het is vandaag kerst en hopelijk gaat het vandaag een gezellige dag worden.

Een fijne kerst gewenst aan iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.