Woensdag mag dag: Cadeautje met schuin gevouwen rand

Op maandag liet ik zien hoe ik alle cadeautjes van de winactie inpakte. Alleen had ik ze nog niet allemaal al eens uitgelegd. Daarom laat ik je vandaag zien hoe je een cadeautje inpakt met schuin gevouwen rand. Dit is een eenvoudige manier om een cadeautje net wat specialer in te pakken.

Cadeautje met schuin gevouwen rand

Bij de meeste cadeautjes die ik maandag inpakte voor de winactie stonden linkjes naar de uitleg. Dan kun je kijken hoe je zelf een cadeautje op een leuke manier kunt inpakken. Vandaag laat ik er een manier daarvan zien die ik nog niet eerder uitgelegd had.

Om een cadeautje in te pakken met schuin gevouwen rand, moet het cadeaupapier bijna 3 keer de breedte en 2 de hoogte van het cadeautje hebben.

Vervolgens teken je aan een zijkant op de buitenkant van het papier 1/5 van de breedte van het cadeautje af. Dit doe je aan de bovenkant van het cadeautje terwijl deze in het midden op het cadeaupapier ligt. Op dezelfde manier teken je aan de onderkant van het cadeautje 2/5 van de breedte van het cadeautje aan de zijkant af.

Daarna vouw je de zijkant naar deze afgetekende punten dubbel. Om er voor te zorgen dat de schuin gevouwen rand er mooi uit ziet, vouw je deze nog eens dubbel.

Dan is de schuin gevouwen rand klaar en kun je het cadeautje gaan inpakken. Hiervoor doe je het papier om het cadeautje en plak je de gevouwen rand met dubbelzijdige tape vast. (Zo blijft de voorkant mooier dan dat je dit met plakband doet.) Zorg er hierbij voor dat de rand mooi in het midden over het cadeautje loopt.

Vervolgens draai je het cadeautje om en vouw je de zijkanten schuin naar binnen. Daarna vouw je de rand dubbel en plak je deze met plakband vast.

Op dezelfde manier vouw je ook de andere kant. Wil je trouwens dat de omgevouwen rand precies gelijk komt met de rand van het cadeautje. Dan vouw je de rand eerst omhoog, daar maak je dan een vouw in het papier. Hier hoef je de rand alleen nog maar op dubbel te vouwen om bij de hoogte van het cadeautje uit te komen. Vervolgens plak je het nog met plakband vast.

Zo is het cadeautje op een gemakkelijke manier leuk ingepakt en een beetje versierd.

Zou jij hier nog lintjes bij doen of vind je dit zo al versierd genoeg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.