SuzanCreatiefDivers

Woensdag mag dag: Doelen voor december

Dat was november alweer. Op naar de laatste maand van het jaar. Maar eerst kijk ik even terug naar de doelen van afgelopen maand. En daarna doelen voor december opstellen. Zullen we dit jaar trouwens een witte kerst krijgen?

December is een drukke maand met verschillende feestdagen en dingen die toch dit jaar nog gedaan wilt hebben. Alleen voor ik hier doelen voor ga stellen kijk ik eerst de doelen van november terug.

Doelen voor november:

De 1ste week van november geen blogposts plaatsen. (In deze tijd ga ik de blogposts voor de 2de week maken en hopelijk nu wel alvast beginnen met de weken daarna.)
Niet alleen de 1ste week, maar ook de 4de week van november kwamen er geen blogposts online. Ik kreeg maar niet voor elkaar om voor te komen op de planning. Sterker nog ik raakte zover achter dat ik ’s avonds laat nog de blogpost voor de dag erna moest inplannen, omdat ze eerder niet af waren.

Het plannen weer oppakken. (En hierbij rekening houden dat ik nu met mijn lichaam minder dingen op een dag kan doen dan in de zomer.)
De planning van wat ik nog allemaal wil maken weet ik voor de rest van het jaar al globaal. Alleen of het ook gaat lukken. Ik heb namelijk al de week dat er geen blogposts online zouden komen verplaatst van de 2de week van december naar afgelopen week. Hiermee ben ik dus weer van de oorspronkelijke planning afgeweken.

Er alvast over nadenken of ik volgend jaar misschien beter met een andere weekindeling op mijn blog aan de slag kan gaan. (Nu komt er zo goed als iedere dag een blogpost online en dat is best veel. Ik ben hier dan ook gewoon de hele week mee bezig. En misschien moet ik voor mijzelf toch rustdagen hebben dat ik niks voor mijn blog hoef te doen.)
De nieuwe weekindeling weet ik al, maar of de namen van de categorieën gaan veranderen weet ik nog niet. Dat het minder dagen worden staat voor mij wel al vast. Meer hierover volgt in januari.

Last but not least: Naar mijn lichaam luisteren en mijn gezondheid voor laten gaan.
Soms lukt het wel en kan (of moet) ik zo op de bank gaan liggen. En een andere keer wil ik perse iets afmaken. Wel heb ik het besluit genomen gehad om de week dat er geen blogposts online, niet in de 2de week van december te doen, maar vorige week. Moest ook wel, want de eerste paar dagen van de week heb ik op de bank gelegen door pijn aan de rug. (Gelukkig kon ik terwijl ik lag nog wel op de laptop tekst typen en video’s monteren.)

En dan nu de doelen voor december:
✧ Genieten van de feestdagen
✧ Mij niet te druk maken als ik niet alles van mijn planning gemaakt krijg.
✧ De nieuwe weekindeling verder vorm geven.
✧ Last but not least: Naar mijn lichaam luisteren en mijn gezondheid voor laten gaan.

Het is dus mijn bedoeling om de drukke december maand door te komen en in het nieuwe jaar rustiger verder te gaan.

Wat zijn jouw doelen voor december?

Mobiele versie afsluiten