SuzanCreatiefDivers

Woensdag mag dag: Ei envelop

Met Pasen denk je natuurlijk aan eitjes. Daarom leek het mij zo leuk om een ei envelop te maken. Hier kan de Paashaas bijvoorbeeld een bericht in doen, zodat je weet waar en hoeveel Paaseitjes er verstopt zijn. Maar misschien ook grappig om zo iemand een kaartje in te geven. Is eens wat anders dan een gewone envelop.

Benodigdheden:
✧ Cadeaupapier (Of ander dun papier.)
✧ Een mal van een ei
✧ Dubbelzijdige tape
✧ Potlood en schaar
✧ Stanley mes, perforatie mes of perforatie snijmachine.

Als eerste heb je de vorm van een ei nodig deze teken of print je. Daarna zoek je leuk cadeaupapier om de ei envelop van te maken.

Dan leg je het cadeaupapier met de achterkant naar boven. Hier leg je de mal van het ei onder en zie je als het goed is het ei door het papier. (Dit is op de foto helaas niet zo goed te zien.) Vervolgens teken je het ei dan over. Zo heb je het ei 2 keer nodig. (Teken het 2de ei wel in spiegelbeeld, zodat ze dadelijk precies op elkaar passen.)

Daarna knip je de eitjes uit. Vervolgens leg je deze precies op elkaar met de gekleurde kanten naar buiten. (Dit zou je even met wasknijpertjes zo bij elkaar kunnen houden.)

Hierna ga je er in het midden een perforatielijn (scheurlijn) in maken. Dit kan met een Stanley mes, maar dat is wel even een werkje om hier allemaal korte streepjes te snijden. Het kan ook met een perforatie mes. (Dat is een mes met een snijwieltje waar inhammetjes in zitten.)

Zelf gebruikte ik hier een perforatie snijmachine voor. Deze heeft buiten een snijhefboom aan de andere kant 3 mesjes. (Een rechte, een golvende en dus een perforatie mes.) Dus draai ik de knop naar de perforatie stand. Dan leg ik de 2 eitjes recht op elkaar er tussen. En vervolgens kant ik de ei envelop hiermee in een keer in het midden een perforatielijn (scheurlijn) maken.

Vervolgens zit er dan een strepenlijn in het midden van boven tot onder. (Zoals je hier een klein stukje kunt zien.)

Daarna plak je een helft van het ei dicht. Hiervoor vouw je aan een helft een laag van het ei om. Vervolgens plak je dubbelzijdig tape zo dicht mogelijk langs de rand van de onderste laag van het ei. De ruimte die in het midden van het ei overhoud, is de grote die de kaart mag hebben. Dan haal je de beschermlaagjes van de dubbelzijdige tape af en vouw je de opengevouwen laag weer dicht.

En in een envelop hoort natuurlijk een kaart. Voor deze paas envelop vond ik een kaart met een boodschap van de Paashaas wel leuk. (Zo komen kinderen op een leuke en grappige manier er achter waar en hoeveel paaseitjes de Paashaas verstopt heeft.)

Vervolgens vouw je de andere helft van het ei open om ook hier de rand met dubbelzijdige tape te beplakken. Vergeet nu alleen niet om de kaart in de envelop te doen voordat je deze dicht plakt. (Deze envelop is namelijk maar voor eenmalig gebruik.)

Dan is de ei envelop dicht. Nu zou je de buitenkant nog kunnen versieren, zorg daarbij wel dat je de scheurlijn in het midden vrijhoud. Om de envelop te openen, scheur je het ei voorzichtig in het midden op de perforatielijn (scheurlijn) open. En dan komt de kaart tevoorschijn. (In dit geval een bericht van de Paashaas.)

Ken jij iemand die een ei envelop helemaal te gek zou vinden?

Mobiele versie afsluiten