Woensdag mag dag: Glitter kerstkaart stempelen

Vandaag weer een kerstkaart. Hiervoor ging ik aan de slag met clear stamps, verf en glitter. Daar stempelde ik deze mooie glitter kerstkaart mee.

glitter-kerstkaart-stempelen

Voor het maken van deze glitter kerstkaart gebruikte ik clear stamps van de onderstaande 2 pakjes. (Van de Action zie kerst shoplog.) Die ik wilde gaan gebruiken legde ik alvast op de kraftkaart. Verder had ik nog verf en glitter nodig.

glitter-kerstkaart-stempelen-met-clear-stamps-verf-en-glitter

Als eerste wilde ik het hert erop stempelen, zodat ik de ijskristallen er mooi omheen kan doen. Dus deed ik de clear stamp op een plastic fotolijst (Bij gebrek aan een acrylblok.) en bracht ik met een kwast de gouden verf aan.

glitter-kerstkaart-stempelen-goude-verf

Vervolgens de stempel op zijn plek leggen en aan drukken. En daarna weer optillen.

glitter-kerstkaart-stempelen-goude-verf-stempelen

Dan de ijskristallen. De eerste maak ik zilver, door de clear stamp weer te verven.

glitter-kerstkaart-stempelen-zilveren-verf

Deze stempelde ik in de hoek, dus legde ik er voor de zekerheid een papiertje onder, om geen verf op tafel te krijgen.

glitter-kerstkaart-stempelen-zilveren-verf-stempelen

Bij de volgende zilveren die ik er op stempelde, schudde ik glitter over de natte verf. De overtollige glitter schut je eraf op een papiertje. (Met het papiertje kun je de glitter dan weer terug in het potje doen.)

glitter-kerstkaart-stempelen-zilveren-verf-stempelen-met-glitter

Zo deed ik bij 2 zilveren ijskristallen er glitter over.

glitter-kerstkaart-stempelen-zilveren-verf-stempelen-met-glitter-2

Daarna maakte ik ook nog witte ijskristallen, door met een kwast witte acrylic verf op de clear stamp te doen.

glitter-kerstkaart-stempelen-witte-verf

Vervolgens weer stempelen en glitter er overheen doen. Dan de glitter die teveel is er weer afschudden.

glitter-kerstkaart-stempelen-witte-vef-met-glitter

Zo stempelde ik er nog 2 witte ijskristallen op met glitter.

glitter-kerstkaart-stempelen-meer-witte-verf-met-glitter

Onderaan de kraftkaart liet ik nog een stuk ruimte over voor tekst. Deze tekende ik er met een oude mal op.

glitter-kerstkaart-stempelen-tekst-met-potlood

Vervolgens tekende ik hier met gel pennen overheen. Ook schreef ik aan de binnenkant nog “en een gelukkig nieuwjaar”

glitter-kerstkaart-stempelen-tekst-met-gel-pen

Zo kun je dus deze mooie gestempelde glitter kerstkaart maken. En om met clear stamps te werken heb je dus niet perse inkt nodig, het gaat blijkbaar ook met verf. En de verf werkt ook nog eens als “lijm”, omdat de glitter aan de natte verf blijft plakken en blijft zitten als de verf droog is.

glitter-kerstkaart-stempelen

Gebruik jij wel eens clear stamps?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.