Woensdag mag dag: Hartje van rietjes

Vandaag laat ik je in het thema Valentijn zien hoe je een hartje van rietjes kunt maken. Leuk om een cadeautje mee te versieren of maak er een cadeautje van. Zoals een ketting of sleutelhanger.

Hartje van rietjes

Om een hartje van rietjes te maken, heb je maar 2 rietjes nodig. Van deze rietjes knip je dan de buigstukjes eraf.

Voor het hartje van rietjes vouw je het ene rietjes als een V in het midden om het andere rietje. (1,2) Daarna vouw je het uiteinde aan de rechtse kant achterlangs, aan de rechtse kant langs het midden. (3)

Vervolgens vouw je weer het rietje aan de rechter kant naar achteren om. Deze steek je hierbij alleen voor het 2de rietje door en komt dan langs de binnenkant van het 4de rietje uit. (4) Hierna vouw je het buitenste rietje aan de rechterkant achterom naar de linkerkant. Terwijl je dit doet steek je het rietje voor het 2de rietje in het midden. (5) Dan vouw je weer het buitenste rietje rechts weer voorlangs naar links. Nu voor het 1ste rietje en achter het 2de rietje langs. (6)

Daarna vouw je het rietje aan de rechterkant voorlangs naar links, maar wel achter het laatste rietje door. (7) Vervolgens vouw je het rietje aan de rechterkant achterlangs naar links, hierbij vouw je het rietje wel voor het 2de rietje in het midden. (8) Dan vouw je nog een keer het rietje aan de rechterkant achterom naar links en ga je voor het 2de rietje in het midden langs. (9)

Daarna vouw je de 2 lange uiteindes aan de rechterkant naar achter om. En draai je het hartje om.

Vervolgens steek je de bovenste van de 2 omgevouwen rietjes schuin in het midden onder een ander rietje. Hiermee blijft het hartje in elkaar zitten.

Als laatste knip je dan de 4 uitstekende stukjes rietje eraf.

Dan is het hartje klaar. Vervolgens kun je hier dan een cadeautje leuk mee versieren.

Of je maakt van een paar hartjes een sleutelhanger.

Maak jij zelf Valentijns cadeautjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.