Woensdag mag dag: Inspiratie op doen

Als je let op kleine details kun je overal inspiratie op doen. Zelf haal ik veel inspiratie uit de omgeving. Vooral in de tuin (De bloemen).

Inspratie op doen uit de tuin (Bloemen)

Om te beginnen is mijn logo geïnspireerd op bloemen. Mijn naam Suzan betekend lelie. Ik ben toen gaan zoeken naar symbolen voor een lelie en kwam de Franse lelie tegen. (Bij het ontwerpen kreeg ik hulp om het logo digitaal te krijgen.)

Site logo Franse lelie symbool

Nu de bloemen uit de tuin.
Bloemen hebben altijd zo’n mooie knop net voor ze gaan bloeien. Uit zo’n knop komt dan bijvoorbeeld een prachtige roos tevoorschijn net als bij de magische kubus die een roos kan worden.

Rozen knoppen Magische kubus

Door een mooi bloeiende roos kun je op inspiratie op doen om hem na te maken zoals de nylon roos die ik al eens liet zien.

Roos in bloei Vaas nylon bloemen in de vaas

Ook op het water zijn bloemen te vinden. Zoals deze waterlelie, ik maakte geïnspireerd op deze waterlelie een lotus bloem van vliegerpapier.

Lelie inspiratie voor lotus Lotus bloem drietal

Niet alleen bloemen.
Dat wil niet zeggen dat ik van de bloemen alleen ideeën krijg voor het maken van bloemen. De kleuren en de vormen geven ook inspiratie voor andere creaties.

De vorm van het gebroken hartje. Een hartje dat open gaat, net als het hartendoosje.

Gebroken hartje Harten doosje

En bij de bloemen komen ook diertjes kijken zoals: vlinders en lieveheersbeestjes. Daar kun je ook leuke dingen mee bedenken. Zo liet ik al eens zien hoe je zelf een vlinder kunt vouwen.

Echte vlinder Vlinder

Inspiratie op doen kan ook nog van andere dingen zoals de 2de helft van de chocolade taart die deze week online komt. Deze lijkt namelijk op een halve maan.

Halve maan Chocolade taart met eigeel maan

De inspiratie kan trouwens ook van de plant komen in plaats van de bloem. Het vast klemmen van de steel om omhoog te groeien bijvoorbeeld. Op deze manier kun je ook een cadeau inpakken zonder plakband, maar met lint dat het papier bij elkaar houd.

Klimmende plant Inpakken zonder plakband

Bij het inspiratie op doen, ontbreekt het mij alleen aan tijd om alles gemaakt te krijgen. Zo doet de kleur stelling in deze bloem mijn aan een cadeau strik denken. (Hiervan hoef ik trouwens alleen nog het monteren te doen.)

bloem met kleur inspiratie

Maar er zijn dus nog genoeg ideeën die uitgewerkt moeten worden.

Hoe inspireer jij jezelf om creatief aan de slag te gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.