Woensdag mag dag: Kerstkaart met gevouwen kerstboom

Het is al bijna kerst, daarom laat ik je vandaag nog een gemakkelijke kerstkaart met gevouwen kerstboom zien. Zo kun je op het laatst toch nog snel zelf een mooie kerstkaart maken.

Voor de kerstboom het je 10 vierkante blaadjes van 4 bij 4 cm nodig. (Bij dit voorbeeld gebruikte ik 4 verschillende kerstcadeaupapiertjes, waar ik vierkantjes uit sneed.)

Vervolgens vouw je alle 10 de blaadjes op dezelfde manier. Hierbij begin je met de vierkantjes in beide richtingen dubbel te vouwen, terwijl de gekleurde kant van het papier naar binnen zit.

Daarna vouw je de vierkantjes in beide richtingen schuin dubbel, nu alleen met de gekleurde kant van het papier naar buiten. Hierdoor krijg je vouwen die ophoog en omlaag gaan.

Dan duw je de uiteindes van een rechte vouwen in het midden bij elkaar. Vervolgens vouw je het geheel plat. Nu heb je een driehoek, waarvan 2 hoeken uit 2 lagen bestaan.

Van die hoeken vouw je een van die lagen naar het midden, hierdoor ontstaat er een vierkantje op de driehoek.

Op deze manier vouw je alle 10 de blaadjes. Daarna ga je hier dubbelzijdige tape op doen om de kerstboom in elkaar te kunnen plakken. Waar er plakkertjes moeten komen is hieronder op de rechtse helft te zien.

Op het eerste driehoekje hoeft geen tape. Bij de 2de driehoek doe je onder het vierkantje tape, zorg wel dat dit op de bovenste helft van het vierkantje zit. Daarna plak je ook tape op de 2 driehoeken langs het vierkantje. In de volgende rij plak je alleen tape op de binnenkant van een driehoekje van die 2 driehoeken. Vervolgens plak je bij de volgende rij op allebei de driehoeken 3 tapes, onder het vierkantje en op de driehoekjes langs de vierkantjes. Bij de op een na laatste rij plak je op de buitenste driehoeken tape op de driehoekjes aan de binnenkant. En bij de laatste driehoek plak je nog tape onder het vierkantje.

Vervolgens plak je de driehoeken op elkaar. Eerst het vierkantje in het midden achter de bovenste driehoek. Dan de volgende 2 driehoeken op de driehoekjes langs het vierkantje. Daarna plak je in het midden het ene driehoekje op de andere. Vervolgens plak je de vierkantjes van de volgende rij in het midden onder de driehoeken erboven. Dan plak je in het midden 2 driehoekjes over elkaar heen. Daarna plak je de vierkantjes van de volgende laag op de overige 3 driehoekjes. In deze rij plak je de driehoekjes van de middelste driehoek over de driehoekjes van de buitenste driehoeken. En als laatste plak je het vierkant in het midden onder de middelste driehoek. Nu is de kerstboom klaar.

Dan zoek je een leuk kaartkarton uit en vouw je dit dubbel.

Vervolgens plak je dubbelzijdige tape op de achterkant van de kerstboom en plak je deze op het kaartkarton. Dit versier je verder nog met een kerststicker. En dan is de kerstkaart met gevouwen kerstboom klaar.

Zo kun je ook een kerstboom in een kleur maken. En op een effen kaartkarton plakken, die je met washi tape nog een beetje extra versierd.

Heb jij je kerstkaarten al allemaal op de post?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.