Woensdag mag dag: Kerstkaart ster

Vanaf nu komt er bijna elke woensdag tot kerst een DIY kerstkaart online. De eerste laat ik deze kerstkaart ster zien. Die ik versierde met washi tape en zilveren sterretjes.

kerstkaart ster

Als eerste kerstkaart wilde ik een andere vorm kaart, vandaar een ster. Hiervoor maakte ik in Word met invoeg vormen het ontwerp voor de kaart.

kerstkaart-ster-ontwerp

Om het ontwerp op het kaartkarton te krijgen tekende ik op de achterkant de ster met potlood over. Zo kan ik met de doordruk techniek de ster op het gele kaartkarton tekenen. Hierdoor zit er dan ook potlood op de voorkant, waarmee ik de ster in spiegelbeeld tegen de vorige aan kan tekenen. (Zorg dat hierbij 2 punten van de ster elkaar een beetje overlappen, zodat de kaart stevig genoeg is om te vouwen.)

kerstkaart-ster-op-karton-overbrengen

Deze sterren knip je uit en vouw je dubbel. Daarna verfde ik de randen aan 2 kanten goud.

kerstkaart-ster-knippen-dubbelvouwen-en-goud-randje

Op de stervormige kaart wil ik kerstballen maken. Dit deed ik door middel van washi tape. Deze plak ik eerst op de cirkels die op het ontwerp staan. Hierbij moest ik de washi tape rond knippen, waar de rand van een kerstbal over de andere heen gaat. Daarna knipte ik de kerstballen gewoon uit het papier en plakte ik dit op de kaart.

kerstkaart-ster-kerstballen-met-washi-tape

De met washi tape versierde kerstballen plakte ik voor op de kerstster. Rondom versierde ik deze nog met een zilveren gel pen van de Action.

kerstkaart-ster-kerstballen-op-de-kaart

Aan de binnenkant maakte ik de tekst “And a HAPPY new year” er in. Voor het woord happy plakte ik zilveren sterretjes op het kaartkarton. De andere tekst maakte ik er met de doordruk techniek (Die ik eerder ook al noemde.) er op. Vervolgens ging ik daar met een zilveren gel pen overheen.

kerstkaart-ster-binnenkant-kaart

Uiteindelijk vond ik de voorkant nog een beetje kaal, dus daar zette ik met de doordruk techniek nog tekst op. De tekst “Merry Christmas” maakte ik vervolgens ook zilver met een gel pen.

kerstkaart-ster-tekst-aan-de-buitenkant

Zo kun je zelf een mooie kerstkaart ster maken. Die eens een keer niet traditioneel van vorm is, maar dus een leuke ster.

kerstkaart-ster-klaar

Vind jij dat een kaart vierkant of rechthoekig moet zijn of vind je een andere vorm leuker?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.