Woensdag mag dag: Toch technischer

De technische kant van het bloggen is toch moeilijker dan ik dacht. En dat ben ik nog niet eens aan het coderen! Waar ik wel al tegenaan ben gelopen?

Toetsenbord met help

Nog niet online en al vragen!
Het begon al bij wat voor webhosting heb ik nodig en waar hebben ze goede hostingpakketten. Als je dan op internet gaat zoeken staan er allemaal technische termen, (van welke besturing en snelheid en nog meer van zo’n dingen) wat je nodig heb bij een goede webhosting. Hier heb ik dan ook een beetje hulp bij gevraagd. En zo hopelijk tot een goed besluit gekomen.

Dan de site maken.
Eerst een thema kiezen, maar welke ze hebben allemaal andere beperkingen die ik eigenlijk niet wil. Dus verschillende thema’s getest.

Plug-ins voor van alles.
Allemaal extra hulpmiddelen, maar welke heb je nodig en zijn ook goed. (Zelfs een “coming soon” plug-in. Die de site afschermt voor andere, zodat je ongestoord kunt testen.)

Ook video’s op mijn blog.
Hiervoor moest ik een YouTube account aanmaken. Om dat te doen moet je alleen eerst weer een Google account hebben. (Die dus eerst maar.) Dan je YouTube account verifiëren anders kun je een video niet inplannen en dat is wel zo handig.

Video’s dus.
Deze monteer ik in “Movie Maker”. Hiervoor ga ik nog opzoek naar iets anders. Dit programma heeft namelijk niet zoveel functies en loopt bij mij heel vaak vast. Wat het monteren erg vertraagd.

Foto’s bij de tekst.
De foto’s op het blog mogen niet te groot zijn, want dan laad de site veel te traag in. Dit is onprettig voor de bezoekers. Hoe verklein je de foto’s? Hiervoor open ik de foto’s in “Paint” en pas het aantal pixels aan.

Statistieken bijhouden.
Hoe ik individuelen bezoeker kan bijhouden weet ik nog niet helemaal. Dit ga ik nog even uitzoeken, want dat is wel leuk en handig om te weten.

Coderen.
Ik dacht dat doe ik even. Maar ik weet nog niet eens met welk programma ik dat moet doen. (dus de codes die ik wel al had gevonden zijn nog niet bruikbaar.)

Heb jij nog tips van hoe dingen werken of wat handige programma’s zijn om mee te werken. Laat het maar weten.
Alle hulp is welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.