Woensdag mag dag: Vaderdagkaart met stencil achtergrond

Het is bijna Vaderdag en hoe leuk is het dan om zelf een kaartje te maken. Hiervoor ging ik aan de slag met stencils van de Action. Waar ik deze leuke Vaderdagkaarten met stencil achtergrond mee maakte.

Vaderdagkaart met stencil achtergrond

Een tijdje terug nam mijn moeder deze pakjes met stencils voor mij bij de Action mee. (€0,67 per pakje van 5 stencils.) En nu het bijna Vaderdag is leek het mij wel leuk om Vaderdagkaarten met stencil achtergrond te maken. Vandaag laat ik je hier 4 ideeën mee zien.

Op de achterkant van ieder pakje staan de 5 stencils die erin zitten nog eens duidelijk afgebeeld.

Vaderdagkaart stencil achtergrond met snorren.
Als eerste laat ik de kaart met snorren achtergrond zien. Hiervoor plakte ik het witte kaartkarton met tape op een vel papier vast. Vervolgens legde ik het stencil erop en plakte deze ook vast. Daarna bracht ik met een kwast zwarte verf aan. Om er zeker van te zijn dat je het hele patroon goed op het kaartkarton hebt staan, maak je eerst een kant van het stencil los om even te kijken. Zo kun je het nog terug leggen als dat nodig is. Dan haal je het stencil en de tape eraf en heb je de achtergrond voor een kaart.

Vaderdagkaart stencil achtergrond stenenmuur.
Bij deze kaart bracht ik de verschillende rood tintten deppend met een sponskwast aan. Let hierbij wel op dat de spons niet te nat is, anders loopt de verf onder het stencil. Wat dan jammer is voor het patroon op de achtergrond.

Vaderdagkaart stencil achtergrond houtstructuur.
Voor deze kaart met houtstructuur gebruikte ik verschillende tinten bruine verf. Die bracht ik aan door met een spons een vegende beweging te maken. Hierdoor heb je nog meer de structuur van hout.

Vaderdagkaart stencil achtergrond honingraat.
En voor de laatste kaart gebruikte ik ecoline. Deze bracht ik met een kwast aan. Hierbij maakte ik de kleur schuin naar het midden toe steeds donkerder groen en vanaf het midden weer lichter. Zo ontstaat er een mooie kleurverloop.

Vaderdagkaart met stencil tekst.
Bij deze laatste kaart maakte ik de tekst er ook met een stencil op. Hiervoor meet je eerst hoeveel ruimte je nodig hebt voor de tekst en tussenruimtes. Daarna plak je het stencil op de juist plaats vast en kun je de letter(s) verven. Vervolgens haal je het stencil eraf en laat je letter(s) drogen, voordat je de volgende letter(s) erop kunt verven. Dit blijf je herhalen tot je de tekst helemaal op de kaart hebt staan.

De teksten voor de andere Vaderdagkaarten.
In Word maakte ik de teksten voor de andere kaarten. Deze teksten breng je vervolgens over op de kaart met behulp van een doordruktechniek.

Papa met jou zit het altijd “snor”.
Bij het kaartje met de snorren op de achtergrond verfde ik de tekst vervolgens goud. Het woord snor schreef ik niet. Hiervoor zette ik streepjes om 1 snor onderaan in het midden.

Papa jij bent steengoed.
Maar je kunt de handlettering er natuurlijk ook met een Micron pen op maken. Zoals bij deze kaart, waarbij de tekst weer bij de achtergrond past.

Papa ik hout van jou.
Bij het kaartje met houtstructuur vond ik de tekst “papa ik hout van jou” heel leuk. Natuurlijk moet hout eigenlijk zonder ‘t’, maar hier past het mooi bij de stencil achtergrond.

Op deze manier kun je met stencils gemakkelijk leuke achtergronden voor een kaart maken.

Maak jij een kaart voor Vaderdag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.