Woensdag mag dag: Washi tape tekst

Met deze back 2 school DIY wil ik laten zien dat je met washi tape tekst je schoolboeken kunt labellen. Maar ook andere schoolspullen kun je er leuk mee versieren. En buiten school kun je er bijvoorbeeld mooie kaartjes mee maken.

Washi tape tekst

Voor het labellen van een woordenboek, vond ik het leuk om een gift tag met washi tape tekst te maken. Dus maakte ik eerst van een rechthoekig stukje kaartkartton een gift tag.

Daarna printte ik de tekst uit die ik van washi tape wilde maken. Hierbij is het wel handig als de letters aan elkaar zitten. Anders moet je alle letters apart uitknippen en netjes langs elkaar plakken. Dan plak je de washi tape over de tekst heen. Verder naar onder laat ik een variant zien waar ik eerst plakband op het papier plak en dan de washi tape. Op die manier kunnen er geen papier resten op het washi tape achter blijven.

Vervolgens haal je de washi tape tekst van het papier en plak je deze op de gift tag. Of net waar je de tekst op wilt hebben. (Hier bleef bij de 2de “d” dus een laagje van het papier af.)

Daarna versierde ik de gift tag nog met een gestreept randje en een touwtje.

Omdat ik de gift tag als labellen op een gekaft boek wil gebruiken, plakte ik dubbelzijdige tape op de achterkant.

Vervolgens alleen nog op de kaft plakken en je hebt je boek gelabeld met washi tape tekst.

Doordat er bij de tekst hierboven papier aan de washi tape bleef zitten, dacht ik hoe kan dit anders. Dus probeerde ik bij het woord HELLO het papier eerst met plakband af te plakken en daarna met washi tape. Dan kunnen er geen papierresten aan de washi tape blijven zitten.

Hier kun je dan andere schoolspullen mee versieren. (Zoals deze etui van snelhechter die ik vorig jaar al liet zien.) Op deze manier kun je er ook leuke kaartjes mee maken. En zelfs bij handletteren zou je hiermee nadruk kunnen leggen op bepaalde woorden om het nog mooier te maken.

Zou jij tekst van washi tape maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.