SuzanCreatiefDivers

Zandloper patroon op een cadeautje #98 100 dagen tot Kerst blog challenge

Gisteren had ik een beetje tijdsdruk en zo zag ik een zandloper in deze verpakking. Dit bracht mij bij de naam zandloper patroon op een cadeautje voor deze 3de blogpost in de 100 dagen tot Kerst blog challenge.

De tijdsdruk is er trouwens nog een beetje, het idee van deze 100 dagen tot Kerst blog challenge ontstond namelijk de dag voordat ik ermee begon. Ik was wel al een tijdje aan het brain stormen over kerstideeën, maar ik wist toen nog niet zo goed wanneer ik wilde beginnen. Tot ik bij @lisanneleeft op Instagram zag dat het nog 100 dagen tot Kerstavond was, de dag daarna was het dus nog 100 dagen tot Kerst. En ik had meteen zoiets van, ja dat is leuk. Dus ging ik lekker enthousiast aan de slag, zonder dingen vooruit te hebben kunnen maken. Mijn zus noemde mijn plan al te ambitieus  van niet bloggen naar 100 dagen iedere dag bloggen. Maar we zullen zien hoe het gaat lopen en of het voor mij ook te doen blijft.

Zo nu aan de slag met deze blogpost een zandloper patroon op een cadeautje. Hiervoor ga ik resten cadeaupapier gebruiken die ik nog had liggen. Om het zandloper patroon goed te kunnen zien heb je 2 stukken cadeaupapier nodig die verschillend zijn, maar wel bij elkaar passen. En om te kunnen inpakken gebruik ik het doosje van het spel level 8 als het cadeautje. Als je benieuwd bent welke spelletjes ik nog meer leuk vind, hou dan mijn blog in de gaten morgen deel ik mijn top 10 spelletjes.

Als eerste het grote stuk cadeaupapier, dit moet in de lengte iets meer dan rondom het cadeautje passen. In de andere richting plaats je het cadeautje tegen de rand en dan moet het papier aan de andere kant van het cadeautje net iets meer dan de hoogte van het cadeautje zijn.

 

Dan leg je het cadeautje in het midden op het cadeaupapier en vouw je het papier er omheen. Vervolgens vouw je bovenop de zijkant terug tot het midden van het cadeautje. Daarna vouw je die rand naar de binnenkant. Hetzelfde doe met de andere zijkant, zodat de zijkanten mooi in het midden van het cadeautje tegen elkaar komen.

   

Vervolgens haal je er cadeautje er even uit en vouw je het cadeaupapier dubbel om alleen aan de zijkanten midden markeringen te kunnen maken.

 

Met behulp dan de midden markeringen aan de zijkanten ga je de hoeken schuin vouwen. Om te weten hoever je de hoeken schuin moet vouwen maak je alvast de vouwlijnen van de hoogte van het cadeautje erin. De hoeken vouw je namelijk net over die lijn naar het midden aan de zijkant dubbel. Dit herhaal je bij alle hoeken en dan ontstaat al het zandloper patroon.

   

Vervolgens nog de strook die hier tussen gaat. Hiervoor gebruikte ik een klein stukje rest papier, dat zelfs nog te groot was. Dit stuk cadeaupapier moet namelijk ongeveer de breedte van het cadeautje hebben. En voor de lengte leg je het over het cadeautje heen, hierbij moet het cadeaupapier voor en achter tot de onderkant van het cadeautje komen. Dus doe ik nog een klein stukje van mijn strookje af. En natuurlijk bewaar ik ook dit klein stukje gewoon nog weer.

 

Daarna doe je dubbelzijdige tape op de randen van de schuin gevouwen stukken aan de zijkanten. Deze vouw je dicht en plak je op de strook in het midden.

 

Dan hoef je alleen de zijkanten nog dicht te vouwen en vast te plakken. Als eerste vouw je de rand boven naar beneden. Daarna vouw je de zijkanten naar binnen, hierdoor ontstaan er onderaan 2 hoeken. Om het geheel mooi af te werken vouw je onderaan nog een rand je om. Vervolgens plak je onder en aan de zijkanten dubbelzijdige tape en plak je het op de strook vast. Hetzelfde doe je ook aan de andere kant.

   

En het cadeautje met zandloper patroon erop is klaar.

Natuurlijk kun je het cadeautje nog mooi versieren, door er bijvoorbeeld een grote strik op te plakken. (Hoe je die maakt liet ik je gisteren zien.)

Wat doe jij met restjes papier, bewaren voor andere creaties of weggooien?

Mobiele versie afsluiten